Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #7

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2017, 16:07 CategorieEntertainment

Homecinema Mazagine komt met een nieuwe rubriek; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwsberichten uit de wereld van entertainment, met betrekking tot film, streaming, games en muziek. Met deze week onder meer een eigen streaming-platform voor distributeur Lumière, de televisieplannen van Facebook en de terugkeer van Comic Con in Amsterdam.

Lumière komt met digitaal platform

Lumière heeft op 27 juni lumiereseries.com gelanceerd, een platform waarop hun series en films digitaal te kijken en te streamen zijn.

De content van de distributeur wordt aangeboden in high definition. De catalogus bestaat uit Scandinavische series en andere internationale drama- en misdaadseries. Om te beginnen zijn Follow the Money, Dicte, Nobel, The Young Pope, Thicker than Water, The Fall, Mammon, Acquitted, Midnight Sun, Trapped, Occupied, The Legacy, Gomorra, Springvloed, 1992, The Team, The Bridge, The Code, Beck en Rebecka Martinsson beschikbaar. Nieuwe content verschijnt telkens tegelijk met de releases op blu-ray en dvd ook online.

Een aangekochte serie blijft onbeperkt te bekijken. Momenteel staan er al twintig series op het platform. Het aanbod wordt maandelijks uitgebreid. Om de kijkervaring te optimaliseren is er een app voor zowel iOS als Android. De app maakt het mogelijk mobiel series te kijken op je tablet en smartphone of de content te Airplayen of Chromecasten naar een televisie.

Facebook wil content voor tv maken

Facebook wil in de toekomst televisieseries gaan produceren en zou daarover al in gesprek zijn met verschillende grote filmstudio’s.

Volgens The Wall Street Journal is Faceboek bereid om per aflevering drie miljoen dollar uit te geven. En dat zijn het type grote bedragen die ook gespendeerd worden door onder meer Netflix en HBO. Facebook wil met eigen content inkomsten genereren uit de advertentiemarkt voor tv-reclames. Het bedrijf vertelde aan The Wall Street Journal dat het ‘aan het experimenteren is met series waaromheen community’s kunnen worden gebouwd’.

Naast Facebook zijn ook Amazon en Apple onlangs begonnen met het produceren van eigen tv-content. Apple debuteerde deze maand de eerste aflevering van hun eerste serie Planet Of The Apps. Amazon Prime Video biedt onder meer The Grand Tour en Transparent aan.

Comic Con terug naar Amsterdam

Na de succesvolle (30.000 bezoekers) eerste Comic Con van vorig jaar komt het evenement ook dit jaar weer naar de RAI in Amsterdam.

De popcultuurbeurs vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 september. De focus komt dit jaar te liggen op het ontmoeten van acteurs uit het scifi- en fantasygenre, cosplay en retail. Bezoekers kunnen acteurs en actrices ontmoeten bij meet & greets en fotoshoots en er zijn panels, Q&A’s, workshops en demonstraties. Verder zijn er verschillende cosplay-activiteiten en worden er op de beursvloer limited editions, comics, films en verzamelobjecten verkocht.

De eerste namen zijn alvast vastgelegd; onder andere Kim Coates (Sons of Anarchy), David Warner (Star Trek, TRON, Doctor Who), Lyndsey Fonseca (Nikita, Agent Carter, Kick Ass), Ben Hardy (X-Men Apocalypse), Charlotte Hope (Game of Thrones), Camille Coduri en Samuel Anderson (Doctor Who), Sarah Douglas (Superman, Conan, Stargate SG-1) en jaren tachtig icoon Michael Dudikoff (American Ninja) zullen op de Con hun opwachting maken.

Gamesindustrie maakt 109 miljard omzet

Volgens een rapport van onderzoeksbureau Newzoo zal de omzet van de gamesindustrie dit jaar bijna 109 miljard dollar gaan bedragen.

Die omzet zou een stijging van 7,8 procent betekenen ten opzichte van 2016. De mobiele games zorgen met 46,1 miljard dollar (zo’n 42 procent van het totaal) voor de meeste omzet. Met een toename van 19,3 procent is dat ook het segment dat het hardst is gegroeid. De omzet bij de consoles is 33,5 miljard dollar, een marktaandeel van 31 procent en een groei van 3,6 procent. Pc-gaming heeft met 27 procent het laagste marktaandeel. De omzet bedraagt 29,4 miljard dollar; vergeleken met 2016 is dat een daling van 2,6 procent.

Volgens Newzoo zijn er 2,2 miljard actieve gamers in de wereld. Daarvan geeft 1 miljard (iets minder dan de helft) daadwerkelijk geld uit aan games. Newzoo heeft uitgerekend dat de omzet uit de gamesindustrie in 2020 zal doorgroeien naar 128,5 miljard dollar.

Vijfde transformers succesvol buiten Amerika

In Nederland trok Transformers: The Last Knight 60.000 bioscoopbezoekers en daarmee wist het een recette van 718.044 euro te behalen.

De spektakelfilm beleefde afgelopen week in 42 landen zijn premiere. In Amerika ging Transformers: The Last Knight op woensdag in première en bracht de film 69,1 miljoen dollar op. Dat bedrag was echter wel een stuk minder in vergelijking met de voorgaande films uit de serie. In de 41 andere landen was de totale recette 196,2 miljoen dollar, waarvan 123,4 miljoen dollar afkomstig was uit China. Daar heeft de film de hoogste opening voor een Transformers-film ooit behaald.

In Nederland opende de film op de eerste plaats. Distributeur Universal Pictures bracht de film met 123 prints uit in 114 theaters. In vijf dagen zagen 60.000 bezoekers Transformers: The Last Knight. De film behaalde hierdoor een recette van 718.044 euro.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    29 juni, 2017 om 18:08

    Kom maar is met goedkopere bluerays op de markt de prijs is nog veel te hoog in alle landen om ons heen goedkoper dacht dat europa een was dus niet het duurst in Nederland komt door die klopte btw zakkenvullers van de regering.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.