Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #5

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2017, 14:40 CategorieEntertainment

Homecinema Mazagine komt met een nieuwe rubriek; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwsberichten uit de wereld van entertainment, met betrekking tot film, streaming, games en muziek. Met deze week nieuwe aankondigingen van Nintendo, de blokkering van torrentsite Pirate Bay en de verlenging van Harry Potter: The Exhibition in Utrecht.

Super Mario Odyssey verschijnt op 27 oktober

Vanaf 27 oktober is Super Mario Odyssey verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Dat en meer werd door Nintendo bevestigd op de gamebeurs E3.

Net als Super Mario 64 en Super Mario Sunshine is ook Super Mario Odyssey een 3D-game. Tijdens de persconferentie maakte Nintendo tevens bekend dat The Pokémon Company momenteel werkt aan een Pokémon-RPG voor de Nintendo Switch. De release van deze game staat gepland voor eind 2018, maar dat is nog onder voorbehoud. De tweede uitbreiding voor The Legend of Zelda is getiteld Champion’s Ballad en wordt eind dit jaar uitgebracht. Het eerste dlc-pakket verschijnt in de zomer.

Nintendo liet daarnaast nog weten dat er een nieuw deel komt in de Metroid Prime-serie en dat de game Rocket League eind dit jaar verschijnt op de Nintendo Switch. Tot slot onthulde men ook al wat van de nieuwe Kirby-game (waarbij tot vier spelers hetzelfde level kunnen spelen) en komt er een nieuw spel rond het groene draakje Yoshi. Beide games moeten volgend jaar op de markt verschijnen.

Lees ook onze uitgebreide test van de Nintendo Switch.

The Pirate Bay maakt inbreuk volgens rechter

Volgens de hoogste Europese rechter maakt de torrentwebsite The Pirate Bay wel degelijk inbreuk. En dus mogen internetproviders de site nu blokkeren.

Het Hof Den Haag had de blokkering eerder nog afgewezen omdat die niet effectief zou zijn, maar de Hoge Raad beslist nu toch weer anders. Inmiddels wordt de toegang tot The Pirate Bay en honderden andere illegale sites al in 13 EU lidstaten geblokkeerd. Het blijkt dat de blokkering voor de gemiddelde consument in ieder geval een waarschuwende functie vervult. Steeds meer consumenten maken daarbij ook gebruik van het toenemende aantal legale online platforms.

Het arrest is baanbrekend omdat dit het beschikbaar stellen en beheren van een platform waar bestanden worden uitgewisseld als ‘mededeling aan het publiek’ aanmerkt van de werken waarnaar gelinkt wordt. Gebeurt dit zoals bij The Pirate Bay zonder toestemming dan is sprake van inbreuk. In Nederland werd er over het algemeen van uitgegaan dat dit wel onrechtmatig is maar geen inbreuk oplevert, hoewel de Stichting BREIN daar anders over denkt.

Steeds meer gekraakte UHD Blu-ray’s online

Deze week doken er opnieuw gekraakte Ultra HD Blu-ray’s online op. Het gaat om de thuisreleases van Inferno en Patriots Day.

In mei verscheen als eerste een gekraakte versie van Smurfs 2 online. Dat leek een unicum, want lange tijd werd gedacht dat Ultra HD Blu-ray’s door het nieuwe beveiligingsprogramma AACS 2.0 niet geript zouden kunnen worden. Maar nu is het wederom gebeurd met nog eens twee nieuwe releases. De hackersgroep TERMiNAL is volgens de website TorrentFreak verantwoordelijk voor het verspreiden van de illegale Ultra HD Blu-ray-versies van Patriots Day en Inferno.

TorrentFreak kan zelf niet verklaren hoe de Ultra HD Blu-rays precies zijn geript. Het vermoeden bestaat dat de beveiligingssoftware AACS 2.0 op een of andere manier toch is omzeild, maar dat is nog niet bewezen. De hackers zouden mogelijk ook gebruik gemaakt kunnen hebben van een zwakke plek in de software.

Lees ook meer over Ultra HD Blu-ray’s.

Helft Nederlanders betaalt voor online videocontent

De helft van alle Nederlanders van boven de achttien jaar betaalt voor online videocontent. Dat blijkt uit een rapport van GfK ViewScape.

De groep die het meest gebruik maakt van betaalde videocontent zijn de mensen tussen de achttien en 34. Zij kijken dagelijks gemiddeld zo’n drie uur en veertig minuten aan content. Mensen van boven de 55 kijken veertig minuten per dag online videocontent. De meeste films en series worden bekeken via videodiensten als Netflix of Videoland, maar ook via fysieke schijfjes. Voor het onderzoek werden ruim 1.300 internetgebruikers ondervraagd.

Wat jongeren kijken, wordt vooral bepaald door aanbevelingen van vrienden en familie. De 55-plusser kijkt vooral naar de zenders die ze al kennen en op aanbevelingen van (online) tv-gidsen. De meerderheid van de ondervraagden geeft vooralsnog de voorkeur aan lineair tv-kijken, zelfs als men een abonnement op een VOD-dienst heeft. Bijna 40 procent van de mensen met zo’n abonnement heeft inmiddels echter wel zijn tv-pakket versoberd.

Harry Potter-tentoonstelling langer in Nederland

Harry Potter: The Exhibition is nog tot en met twee september te zien in Nederland. De expo is vanwege het grote succes verlengd.


De Harry Potter-tentoonstelling in Utrecht: The Exhibition mag binnenkort de 200.000e bezoeker welkom heten. Sinds de wereldpremière in Chicago heeft deze tentoonstelling al meer dan 4 miljoen bezoekers getrokken. Hij was te zien in onder meer Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel. Na twee september verhuist de tentoonstelling naar Zuid-Europa.

De tentoonstelling is te vinden naast de CineMec-bioscoop in Utrecht Leidsche Rijn. Je kunt er wandelen door decors die gerealiseerd zijn op basis van de echte Harry Potter-filmsets. Bezoekers krijgen zo de kans om zich bijvoorbeeld te wagen aan een potje zwerkbal en ze kunnen rondlopen in de hut van Hagrid. Lees ook meer over de UHD-release van de Harry Potter-films.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.