Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

tvOS 11 laat je je thuisscherm nu synchroniseren over meerdere apparaten

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2017, 8:53 CategorieMediaspelers

Hoewel tvOS geen groot podium heeft gekregen tijdens WWDC 2017, heeft Apple toch wat verbeteringen doorgevoerd aan het besturingssysteem. Zo komen er twee grote features aan voor het systeem dat draait op de populaire mediaspeler voor onder de televisie.

Toch nieuws over tvOS 11

Tijdens de presentatie van afgelopen maandag van Apple, de jaarlijkse WWDC-conferentie, heeft Apple niets naar buiten gebracht over de Apple TV en het tvOS (los van het nieuws dat Amazon Prime Video naar de mediaspeler komt). Toch krijgt het besturingssysteem nog nieuwe features waar je enthousiast over kunt worden. In de nieuwe ontwikkelaarsversie zijn die twee functies namelijk ontdekt, genaamd Home Screen Sync (thuisschermsynchronisatie) en de automatische uiterlijkwisselaar. Vooral die eerste functie kan handig zijn.

Helemaal wanneer je meerdere Apple TV’s gebruikt. Met de thuisschermsynchronisatie kun je namelijk je apps en de indeling van je thuisscherm uploaden naar iCloud en vervolgens synchroniseren met andere Apple TV-mediaspelers, zodat je ervaring op alle apparaten – voor jou – hetzelfde zal zijn. Zodra tvOS 11 straks beschikbaar is, tref je de functie aan onder Algemeen > Accounts > iCloud > Home Screen Sync (of een andere Nederlandse term die nog niet bekend is). Het wachten is nu op de release van de update voor het OS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.