Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba komt met nieuwe oled en lcd led tv’s naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2017, 11:26 CategorieLcd en led tv's

Toshiba tv’s zijn al een tijdje niet meer in de Europese winkels terug te vinden, maar daar komt binnenkort verandering in. Met hulp van Vestel komt het bedrijf terug, en wel met een line-up die bestaat uit zowel oled als lcd led tv’s.

Vestel heeft een licentie op de merknaam Toshiba afgenomen en wil hiermee het merk in Europa nieuw leven inblazen. Dat doet het bedrijf met de introductie van diverse middenklasse tv’s, waaronder een 65-inch oled tv en twee lcd led tv-series.

De 65-inch X97 oled tv beschikt over een 2017 oled-paneel van LG Display. De televisie komt met de 4K Ultra HD-resolutie, 10-bits kleuren, 99% van het DCI-P3 kleurbereik. HDR-ondersteuning is opvallend genoeg niet aanwezig, en ook opvallend is dat de tv wel over SCART- en VGA-aansluitingen beschikt. Daarnaast is de tv voorzien van vier hdmi-inputs en kun je een draadloze, optionele speaker en subwoofer aansluiten. Middels de MEMC (motion estimation/motion compensation) techniek moeten snel bewegende beelden perfect weergegeven worden. Daarbij belooft Toshiba een input-lag van 1ms in de game-modus.

Er komen ook twee lcd led tv-series op de Europese markt; de U77-serie en de U67-serie. De U77-serie bestaat uit een 55-inch en een 49-inch model, beiden voorzien van een ‘Wide Color‘ 10-bits paneel, de 4K Ultra HD-resolutie, 99% van het DCI-P3 kleurbereik en de MEMC-techniek. De U67-modellen, variërend in formaat van 43-inch tot 65-inch, komen met een standaard 4K lcd-paneel. Alle nieuwe tv’s van Toshiba zijn voorzien van DTS TruSurround HD, waardoor volgens de fabrikant alle kijkers een perfecte audioweergave voorgeschoteld krijgen.

Toshiba heeft nog niets bekendgemaakt over de prijzen van de nieuwe tv’s, maar ze zouden in ieder geval ‘betaalbaar’ moeten zijn.

 • Delen:

Reacties

 1. sir oled
  05 juni, 2017 om 13:01

  De 65 inch oled zou volgens mijn bronnen niet uitgerust worden met HDR, HLG en Dolby Vision. De reden zou simpelweg zijn dat de x97 zou gebruikt worden als prijsbreker om oled betaalbaar te maken voor het grote publiek. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  Mvg,

 2. Frans
  06 juni, 2017 om 16:05

  Betaalbaar met een vraagteken. Vind lg toch nog steeds de beste met oled en updates.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.