Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify bereikt 140 miljoen gebruikers, waarvan bijna 40% betaalt

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2017, 15:10 CategorieStreamingdiensten

De populaire muziekstreamingdienst Spotify heeft aangekondigd dat die momenteel 140 miljoen gebruikers heeft, waarvan bijna de helft betaalt. Dat heeft het bedrijf in een grappig bedoelde tweet laten weten op donderdagmiddag Nederlandse tijd.

Spotify heeft 140 miljoen gebruikers

Spotify heeft donderdagmiddag Nederlandse tijd bekendgemaakt 140 miljoen gebruikers te hebben. Dat zijn er veertig miljoen meer dan precies een jaar geleden. Dat laat het bedrijf in een grappig bedoelde tweet weten. Een paar maanden geleden bracht de dienst voor het laatst nieuws naar buiten over het aantal (betalende) gebruikers. Destijds waren er vijftig miljoen mensen die voor de streamingdienst betaalden. Dat aantal is overigens ook gestegen: bijna veertig procent van alle gebruikers betaalt voor het streamen van muziek via de dienst.

Om precies te zijn gaat het om een percentage van bijna 37 procent. In een interview uit 2015 liet oprichter Daniel Ek weten dat ongeveer twintig procent van alle gebruikers een gratis gebruiker is. In twee jaar tijd is dat aantal dus bijna verdubbeld (terwijl het aantal betalende gebruikers dus ook gestegen is). Ek is nog altijd een groot voorstander voor het aanbieden van een gratis versie, omdat mensen dan sneller geneigd zouden zijn te betalen om af te zijn van die vervelende reclames. Dat idee vindt steeds meer weerstand in de muziekindustrie.

  • Delen:

Reacties

  1. Laurent
    20 juni, 2017 om 17:57

    Zijn er ook cijfers van Deezer bekend?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.