Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony wil dat je PlayStation-games speelt zonder PlayStation-controller

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2017, 9:16 CategorieGaming

Sony heeft tijdens haar E3-presentatie PlayLink aangekondigd: een functie waarmee je zonder PlayStation-controller toch kunt spelen. Details zijn nog schaars op dit moment, maar er zijn al wel enkele games voor deze feature aangekondigd.

Meespelen zonder PlayStation-controller

Sony wil dat iedereen mee moet kunnen spelen op de PlayStation, of er nou een controller beschikbaar is of niet. Het bedrijf heeft daarom PlayLink aangekondigd tijdens haar E3-presentatie, dezelfde beurs waar Microsoft eerder al de Xbox One X aankondigde. Met PlayLink is het mogelijk om mee te doen vanaf je Android- of iOS-apparaat. Het idee heeft wat weg van de Jackbox-partyspellen die nu al beschikbaar zijn, maar Sony wil nog een stapje verdergaan. In een trailer heeft Sony laten zien wat precies de bedoeling is van het idee.

Ook is er al een handjevol games aangekondigd voor deze feature, namelijk That’s You, Hidden Agenda (van het team achter Until Dawn), Frantics, Knowledge is Power en Singstar Celebration. We wachten nog op volledige details, maar That’s You is in elk geval al 4 juli beschikbaar en gratis te downloaden voor PlayStation Plus-abonnees. Door sommige informatie weg te halen van het grote scherm en te presenteren op een persoonlijk apparaat, kun je leuke gameplay verzinnen. Als de Wii U iets bewezen heeft, dan is dat het wel.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.