Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp wil zijn merk terug door tv’s van lage kwaliteit

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2017, 11:34 CategorieLcd en led tv's

Het is alweer even geleden dat Sharp besloot zelf geen tv’s meer op de markt te brengen en in plaats daarvan zijn merk te licenseren aan Hisense. Dat komt het bedrijf naar eigen zeggen nu duur te staan. De tv’s die Hisense van de band laat rollen zouden namelijk van matige kwaliteit zijn en het imago van Sharp schaden.

Sharp is inmiddels onderdeel van fabrikant Foxconn, en dat bedrijf vindt dat Hisense matig geproduceerde tv’s met het Sharp logo op de markt brengt. Hisense heeft de rechten voor de VS, terwijl de rechten voor Europa bij het Slowaakse bedrijf UMC liggen. Foxconn kan het niet meer aanzien en wil nu dat beide partijen de naam teruggeven aan de eigenaar. Mocht dit niet gebeuren dan is de Japanse fabrikant bang dat het merk over vijf jaar zijn complete goede imago verloren is.

Dat wordt nog een lastige zaak want Hisense heeft de rechten in 2015 voor 5 jaar gekocht en is niet van plan deze voor die tijd weer terug te geven. De Japanse fabrikant gaat het daarom nu via een rechtszaak proberen af te dwingen. UMC zou begin dit jaar voor het eerst Sharp tv’s in Europa lanceren maar tot op heden hebben we niks van het bedrijf vernomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.