Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp gaat vanaf volgend jaar OLED-panelen voor televisies produceren

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2017, 9:59 CategorieOled tv's

Het Japanse Sharp is van plan om vanaf volgend jaar fors in te zetten op de productie van OLED-panelen voor televisies.

Sharp

Sharp is ongeveer een jaar geleden overgenomen door Foxconn voor 3,1 miljard euro. Sindsdien houdt het bedrijf zich niet meer bezig met de productie van panelen voor verschillende formaten lcd led tv’s. Inmiddels worden tv’s met het Sharp-merk geproduceerd door het Chinese Hisense, waar Sharp niet tevreden over is. Volgens het bedrijf zijn deze panelen van slechte kwaliteit en is op die manier de goede naam van Sharp niet meer wat het geweest.

OLED-panelen

Sharp heeft echter nog ambitieuze plannen. Zo zou er 814 miljoen euro geïnvesteerd worden in fabrieken voor kleinere OLED-panelen voor onder andere smartphones. Op deze manier wil het bedrijf de concurrentie aangaan met Samsung. Naast kleine OLED-panelen wil Sharp nu dus ook inzetten op grote panelen, voor televisies. Volgens berichten van de Japan Times gaat het over een investering van 57,4 miljard Yen, zo’n 461 miljoen euro.

De bedoeling is dat in de lente van 2018 in twee fabrieken panelen worden gefabriceerd. Dit betreft één fabriek in de Japanse stad Taki, die is gericht op kleine panelen voor smartphones, tablets en mogelijk laptops. De tweede fabriek in Sakai gaat zich richten op de grote televisiepanelen. Momenteel is LG de dominante speler op de markt voor OLED-televisies.

Unieke materialen

Reeds in 2013 maakte Sharp bekend van plan te zijn om OLED-panelen voor televisies te maken. Hiervoor zou de technologie in 2016 klaar zijn. Destijds was nog niet bekend of het bedrijf de panelen zelf zou gaan fabriceren of de technologie zou verkopen aan andere partijen.

Hetgeen wat Sharp zou onderscheiden van andere fabrikanten zou het gebruik van ‘unieke materialen’ zijn. Deze zouden zorgen voor een betere beeldkwaliteit. Welke unieke materialen dit zijn is niet bekend. LG heeft patenten op OLED-panelen met witte leds en een kleurfilter dus wat het antwoord van Sharp hierop is laat zich raden.

Meer weten over OLED-televisies? Lees dan ons artikel over wat een OLED-tv precies is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.