Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung voegt DTS-ondersteuning toe aan Dolby Atmos soundbars

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2017, 11:50 CategorieLuidsprekers

Samsung heeft deze week een update uitgerold voor zijn Dolby Atmos soundbars. De HW-K850 en HW-K950 konden voor de update geen DTS 5.1-materiaal weergeven zonder downconversie naar stereo, maar dat wordt met de update verholpen.

De update voor de Samsung HW-K850 en HW-K950 brengt ondersteuning voor DTS 5.1 surroundsound. Voor de update kon een Dolby Atmos soundtrack prima afgespeeld worden met surroundgeluid, maar Blu-ray duscs met DTS 5.1-kanaals audio werden standaard in stereo afgespeeld.

De laatste firmware, met versienummer 3113, lost dit probleem op en maakt het mogelijk om naast Dolby Atmos ook te genieten van de standaard DTS-surroundformaten. Echter, ondersteuning voor DTS:X, de concurrent van Dolby Atmos, is nog altijd niet aanwezig.

De update is beschikbaar voor de premium HW-K950 soundbar en de betaalbare HW-K850 soundbar. Om de update te installeren open je de Samsung Multiroom-app op je Android- of iOS-apparaat en navigeer je naar ‘software update’.

Lees ook onze Samsung HW-K950 review.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.