Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Polk Audio brengt drie soundbars naar Nederland en België

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2017, 17:29 CategorieLuidsprekers

Polk Audio is in Nederland nog niet zo’n bekend merk, maar in de VS heeft 1 op de 10 huishoudens speakers van het merk in huis. Met de overname van D&M (Denon en Marantz) wil het moederbedrijf van Polk Audio, Sounds United, nu ook de Europese markt veroveren. Polk introduceert in de Benelux onder meer drie soundbars.

Polk Audio MagniFi Max

Het topmodel van de drie is de Polk Audio MagniFi Max, een 3.1-kanaals soundbar die uitgebreid kan worden met twee draadloze surround-speakers voor een 5.1-kanaals luisterervaring. Wil je de speakers standaard in de doos hebben zitten, dan is de naam MagniFi Max SR. In beide gevallen is er een draadloze subwoofer aanwezig, met een driver van 8-inch en een vermogen van 160 Watt. De soundbar heeft een vermogen van 180 Watt en komt met vier 1-inch bij 3-inch drivers, een paar 0,75-inch tweeters en een 1-inch driver voor het centerkanaal.

Qua aansluitingen beschikt de speaker over drie hdmi-ingangen met HDCP 2.2, een hdmi-uitgang met ARC, een optische input, een 3.5mm-poort en een ethernetpoort. Ook is WiFi aanwezig en kun je audio streamen via Bluetooth of Chromecast built-in. Natuurlijk is er volledige ondersteuning voor 4K Ultra HD en HDR.

De prijs van de Polk Audio MagniFi Max met draadloze luidsprekers bedraagt 799 euro. Zonder draadloze luidsprekers betaal je 699 euro.

Polk Audio MagniFi Mini

Heb je maar weinig ruimte voor een soundbar en wil je een speaker die niet opvalt maar wel een goede geluidskwaliteit biedt, dan is de Polk Audio MagniFi Mini interessant. Deze 150 Watt soundbar is zeer compact maar moet ondanks het formaat een breed audioveld kunnen neerzetten. De draadloze subwoofer verzorgt de lage tonen.

De speaker beschikt over een speciale audiotechnologie waardoor stemgeluiden verder naar voren gehaald kunnen worden, waardoor ze duidelijker overkomen. Bluetooth en Chromecast built-in zijn aanwezig voor het streamen van muziek, en qua aansluitingen beschikt de soundbar over HDMI (ARC), optisch en een 3.5mm-aansluiting. De Polk Audio MagniFi Mini krijgt in Nederland een prijs van 399 euro mee.

Lees ook onze review van de Polk Audio MagniFi Mini.Polk Audio Signa S1

Het instapmodel is de Signa S1. Deze traditionele soundbar moet de geluidskwaliteit van je tv verbeteren en doet dat voor een prijs van 249 euro. Het is een slanke soundbar met een draadloze subwoofer, bluetooth voor het streamen van muziek en een optische aansluiting voor de koppeling met je tv.Alledrie de nieuwe soundbars moeten deze zomer in Nederland en België te koop zijn.

 • Delen:

Reacties

 1. M
  23 juli, 2018 om 21:21

  Ik heb deze beluisterd en gekocht. Ik heb de vergelijking dan ook alleen maar gedaan met soundbars tot 400 euro. Je heb genoeg merken bv: Samsung, LG, Bose etc. Ik heb alles gehoord en uitgeprobeerd.
  Wat mij opviel dat was bij de goedkopere was het geluid te blikkerig en gaf geen voldoening.
  Geluid bleek te zijn afgezwakt.
  Toen ik deze Polka Sig1 ging uitproberen merkte ik èèn ding al direct op. Wat een vol/warm geluid.
  Geluid zoals het moet wezen. De Subwoofer was in no time gevonden, en die was mooi aanwezig. Deze is ook nog is aftestellen, dus meer of minder. En de bas is totaal niet vervelend bij een muziek stuk. Ik heb top 40 en klassiek gespeeld. Maar wat een prachtig geluid. Met Rock muziek kon ik de draai niet helemaal vinden. Kan omdat ik daar misschien niets aan vind. Voor 199,00 wat ik bij Foka betaald heb is dit een hele grote aanwinst. Beter dan al die grotere merken waar je veel meer voor betaald. Ik zeg, ga zelf maar luisteren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.