Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic DMP-UB404 Ultra HD Blu-ray speler te koop in de Benelux

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2017, 12:24 CategorieBlu-ray

Panasonic heeft zijn nieuwste Ultra HD Blu-ray speler uitgebracht in Nederland en België, al is het onder verschillende namen. In Nederland heet het nieuwe model de DMP-UB404, terwijl hij in België als de DMP-UB400 door het leven gaat. De specificaties en prijs zijn hetzelfde.

Na de prijzige DMP-UB900 en ietwat goedkopere DMP-UB700 Ultra HD Blu-ray spelers van Panasonic, is het nu de beurt aan een model dat echt betaalbaar genoemd mag worden. Voor iets meer dan 300 euro heb je namelijk de beschikking over een speler die qua beeldprestaties zo goed als hetzelfde zou moeten presteren als de DMP-UB900 en DMP-UB700. Van deze modellen waren we erg onder de indruk.

Panasonic DMP-UB404 Ultra HD Blu-ray speler

De Panasonic DMP-UB404 is een volwaardige en complete Ultra HD Blu-ray speler. Het apparaat kan vanzelfsprekend met Ultra HD Blu-ray discs overweg, ondersteunt 4K streamingdiensten, kan HDR-materiaal weergeven en ondersteunt de nieuwste BT.2020-standaard voor een groot kleurbereik. Voor meer flexibiliteit is de DMP-UB404 uitgerust met twee HDMI-uitgangen. Zo kun je een receiver koppelen die nog niet met ondersteuning voor Ultra HD of HDR is uitgerust. De speler ondersteunt ook hoge-resolutie audioformaten zoals WAV, FLAC, ALAC en DSD, naast het populaire 4K Video on Demand (VOD).

panasonic-dmp-ub404

De DMP-UB404 is uitgerust met een 4K-engine: de HCX (Hollywood Cinema Experience) Processor voor Ultra HD Blu-ray. Deze processor beschikt over dezelfde beeldverwerkingscapaciteiten als de DMP-UB900 en UB700 Ultra HD Blu-ray-spelers, die vorig jaar werden geïntroduceerd. De DMP-UB404 beschikt ook over een originele 4K Direct Chroma up-scaling-functie, zodat deze speler 2K-beelden in 4K Ultra HD-kwaliteit kan weergeven.

Het warme geluid van een buisversterker wordt gesimuleerd door de DMP-UB404. Je hebt de keuze uit zes verschillende typen geluid, onder andere afkomstig van vacuümbuizen met 96-kHz/192-kHz up-sampling. Alles is verpakt in een compacte body voorzien van het 3D Glass Cut Design van Panasonic.

Bekijk ook de complete Panasonic 2017 Blu-ray speler line-up. • Delen:

Reacties

 1. Peter
  05 juni, 2017 om 15:53

  Media markt in NL 349,- voor 20eur meer heb je in Duitsland de 704 🙂
  Vele zullen er niets aan hebben maar tipje voor de mensen in het grensgebied 😉

  • Peterp
   07 juni, 2017 om 22:18

   Deze zijn niet vanuit België te bestellen/leveren zeker?

 2. Frans
  05 juni, 2017 om 17:27

  Geen dolby vision er op dus dan val deze ook af blijft alleen de oppo over fabrikanten kom met dolby vision er dan kopen de mensen het anders blijf je met deze dingen zitten. Kunnen ze bij het grof vuil.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.