Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Originele Xbox-controller (ja, die dikke) komt naar Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2017, 16:27 CategorieGaming

Microsoft heeft tijdens E3 2017 laten weten dat de originele Xbox-controller naar de Xbox One komt. Ja, we hebben het over die dikke. Dit doet Microsoft natuurlijk vanwege het feit dat we straks ook originele Xbox-spellen kunnen spelen op de One.

Originele Xbox-controller voor Xbox One

Gamers die al wat langer meelopen en bekend zijn met de eerste Xbox van Microsoft, kunnen zich de dikke Xbox-controller nog wel herinneren. Deze controller werd ook wel The Duke of Fat genoemd en was voor veel mensen geen ideale controller om mee te spelen. Maar voor genoeg mensen mogelijk ook wel, aangezien Microsoft, samen met accessoiremaker Hyperkin, heeft laten weten dat The Duke naar de Xbox One komt. Met deze controller moet je zowel nieuwe Xbox One-, als de oudere Xbox-spellen kunnen spelen.

Het is geen één-op-één overzetting, maar een lichtelijk aangepaste versie van het origineel. Enkele nieuwe features zijn de drie meter lange kabel, die los te maken is, een logodisplayscreen en een linker en rechter bumper (toch wel een vereiste voor games tegenwoordig — behalve als je Nintendo hebt). Eerder deze E3 maakte Microsoft al bekend dat de Xbox One toegang krijgt tot Xbox-games, die dus op de eerste Xbox waren uitgebracht. Dat je die games dan helemaal (of zo goed als) kunt spelen zoals dat vroeger ging, voegt mogelijk wat toe aan de ervaring.

Prijs en releasedatum

Helaas is er nog niets bekend over de prijs en de releasedatum.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.