NPO stopt ondersteuning voor smart tv’s ouder dan 2014

27 juni 2017 1 Minuut 16 Reacties
NPO-retina

De NPO stopt de ondersteuning voor smart tv's die ouder zijn dan 2014. Dit is omdat oudere tv's de nieuwe functionaliteiten van de app niet meer aankunnen.

Vernieuwde app

De ontwikkelingen van de NPO-app staan niet stil en we streven ernaar steeds meer functies beschikbaar te maken voor de smart-tv. De software van oudere smart-tv’s kan deze ontwikkelingen echter niet aan, waardoor de NPO-app niet langer beschikbaar is op deze tv’s.

Dit is de toelichting die de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) zelf geeft. De hardware en software van oudere tv’s is simpelweg niet toereikend voor zwaardere apps. Niet alleen de NPO-app stopt met ondersteuning, ook de Youtube-flash app is niet langer beschikbaar. Hierbij geldt echter dat deze nog wel beschikbaar is voor tv’s van 2012 of ouder.

Bezitters van een tv van de merken LG, Panasonic, Philips en Samsung met een bouwjaar van 2014 of later kunnen de nieuwe app gebruiken. Mensen met een oudere tv kunnen uitzendingen bekijken via de NPO app op hun smartphone of tablet. Dit kan desgewenst worden gestreamd naar hun tv met een Chromecast of Airplay. De NPO geeft geen informatie over de vernieuwingen aan de app of nieuwe functies die beschikbaar komen.

Niet werken apps vaker punt van discussie

Het niet beschikbaar maken van apps voor oudere tv’s is al langer een ergernis van onder andere de Consumentenbond. Deze organisatie heeft navraag gedaan bij een aantal televisiefabrikanten, waarbij de fabrikanten stuk voor stuk de verantwoordelijkheid bij de app-ontwikkelaar leggen. Anderzijds adverteren de meeste televisiefabrikanten maar al te graag met allerlei apps die op hun toestel werken. Consumenten zijn van mening dat apps veel langer moeten blijven worden ondersteund, het liefst zo lang als het tv toestel mee gaat.

Google adviseert mensen met een tv ouder dan 2014 simpelweg om een nieuw toestel aan te schaffen.

Lees ook ons artikel over wat een smart tv is.

Reacties (16)