Muziekstreamingdienst SoundCloud nu beschikbaar op Xbox One

01 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
soundcloud-xbox-one

Het team achter de muziekstreamingdienst SoundCloud heeft bekendgemaakt dat de dienst nu ook op de Xbox One te gebruiken is. Het gaat nog wel om een bèta-versie, maar de service is al in z'n geheel (gratis) te gebruiken.

SoundCloud op Xbox One

Als je de Xbox One als entertainmentcenter gebruikt, dan heb je misschien wel gemerkt dat het qua aanbod van muziekstreamingdiensten nogal mager is. Je krijgt toegang tot Microsoft Groove en Napster (en TuneIn, als je digitale radio ook even rekent onder de categorie ‘muziekstreamingdienst’), maar daar houdt het ook wel bij op. Spotify is niet op de console aanwezig en het lijkt ons ook onwaarschijnlijk dat Google Google Play Music op het platform lanceert of dat Apple binnenkort Apple Music naar het gameplatform van Microsoft brengt.

Daarom is het fijn om te zien dat een kleinere speler wel de moeite heeft genomen om zijn dienst beschikbaar te stellen op Xbox One, namelijk SoundCloud. Met de (bèta) app is het mogelijk naar de nieuwste release op de dienst te luisteren. Daarnaast kun je nummers afspelen en doorspelen met hulp van Cortana (in het Engels) en is het mogelijk een afspeellijst vast te pinnen in de Xbox-interface. Verder is het mogelijk de app op de achtergrond te gebruiken. Je vindt SoundCloud nu in de Xbox Store op je Xbox One-spelcomputer.

Reacties (0)