Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2017, 20:35 CategorieGaming

Nintendo brengt de Super NES Classic Edition uit op 29 september, met 21 geïnstalleerde spellen en twee controllers. De Super Nintendo verscheen in 1992 in Europa en veel games die ervoor uitkwamen worden vaak genoemd in lijsten met beste games aller tijden.

Dit is de Super NES Classic Edition

Nintendo laat maandagavond weten op 29 september een miniversie van de Super Nintendo uit te brengen, in een nieuwe, kleinere vorm als het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System. De Super Nintendo verscheen in 1992 in Europa en veel games die ervoor uitkwamen worden vaak genoemd in lijsten met beste games aller tijden – waaronder klassiekers als Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Mario Kart, Super Metroid en F-Zero. In totaal staan er 21 spellen op de miniconsole.

 • Contra III: The Alien Wars
 • Donkey Kong Country
 • EarthBound
 • Final Fantasy III
 • F-Zero
 • Kirby Super Star
 • Kirby’s Dream Course
 • The Legend of Zelda: A Link to the Past
 • Mega Man X
 • Secret of Mana
 • Star Fox
 • Star Fox 2
 • Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting
 • Super Castlevania IV
 • Super Ghouls ’n Ghosts
 • Super Mario Kart
 • Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars™
 • Super Mario World
 • Super Metroid
 • Super Punch-Out!!
 • Yoshi’s Island

Zelfs de superfans die alles al meermaals gespeeld hebben kunnen uitkijken naar iets nieuws, want het nooit eerder uitgebrachte Star Fox 2 komt nu voor het eerst beschikbaar voor het gamend publiek (spelers moeten hun vaardigheden bewijzen door het eerste level van het originele Star Fox te vervolmaken om zo Star Fox 2 vrij te spelen.)

Prijs en beschikbaarheid

Het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System wordt geleverd inclusief een hdmi-kabel, een usb-oplaadkabel en twee bedrade Super NES Classic Controllers – zodat spelers meteen in de multiplayer-actie kunnen duiken. Enkele van de games met multiplayer-opties zijn Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting, Super Mario Kart, Contra III: The Alien Wars en Secret of Mana. De Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System is vanaf 29 september in Europa te koop voor een prijs van (mogelijk) rond de 80 euro.

Mini NES

Het is niet de eerste keer dat Nintendo een miniversie van een oude console uitbrengt. In november 2016 bracht het Japanse Nintendo nog de NES Classic Mini uit. Hierop stonden dertig games geïnstalleerd. In april dit jaar werd de productie reeds gestaakt, ondanks een onverwacht hoge verkoop. Gezien de trouwe fanschare is het te verwachten dat ook de miniversie van de Super Nintendo een enorm succes zal worden. En dus slecht verkrijgbaar zal zijn.

Nintendo Switch

In maart dit jaar bracht Nintendo nog de Switch uit, hun nieuwste moderne spelcomputer. Dit apparaat onderscheidt zich doordat hij zowel thuis op tv als draadloos onderweg is te gebruiken. Lees ook onze review over de Nintendo Switch. • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.