Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft presenteert geen Xbox VR-plannen tijdens gamebeurs E3

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2017, 9:10 CategorieGaming

Microsoft zal zich tijdens de aankomende gamebeurs E3 niet gaan concentreren op Xbox VR-plannen, laat het bedrijf deze week weten. Microsoft wil zich blijven focussen op de mixedrealityheadsets voor Windows 10-computers.

Geen Xbox VR tijdens E3 2017

De E3 staat voor de deur. Dat is een grote en belangrijke gamebeurs waar veel gameboeren en spellenmakers hun plannen voor de komende maanden presenteren. Sony heeft alvast een gouden versie van de PlayStation 4 Slim gepresenteerd, terwijl Microsoft deze week bekendmaakt zich voorlopig niet te willen concentreren op Xbox VR. Dat laat Alex Kipman van Microsoft weten in een interview met de gamewebsite Polygon. Voor nu wil het bedrijf zich blijven focussen op de mixedrealityheadset voor Windows 10-computers.

We believe that right now a Windows PC is the best platform for mixed reality as its open ecosystem and enormous installed base offer the best opportunity for developers, and Windows offers the most choices for consumers. Windows has been the birthplace of a variety of technologies, and we believe this will hold for mixed reality too. Given the efforts we have underway on Windows for mixed reality, and our belief that console VR should be wireless, right now we are focused on developing mixed reality experiences for the PC, not on the console.

Het lijkt er dus op dat Microsoft nog even wacht met het aankondigen van de mixedrealityheadset voor de Xbox One. Pas wanneer brillen draadloos kunnen worden aangeboden, lijken ze een geschikte optie te zijn voor de spelcomputer. De headsets die tot nu toe zijn aangekondigd hebben allemaal een draad en zijn geoptimaliseerd voor Windows 10-computers. Microsofts aankomende console, Project Scorpio, is overigens in staat overweg te kunnen met Xbox VR. Maar of er ook een bril komt, lijkt nu nog niet vast te staan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.