Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG Display toont transparant en oprolbaar 77-inch OLED-paneel

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2017, 15:15 CategorieOled tv's

LG Display toont een nieuw OLED-paneel, dat transparant en oprolbaar is. Het paneel is 77-inch groot (196 cm) en heeft een Ultra HD-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels.

Transparant en oprolbaar

Het paneel is ontwikkeld in samenwerking met het Zuid-Koreaanse ministerie van Handel, Industrie en Energie. De ontwikkeling van het paneel heeft 59 maanden geduurd.

Het is niet het eerste paneel van LG Display wat transparant of oprolbaar is. Al in 2014 produceerde het bedrijf een 18-inch oprolbaar display en in datzelfde jaar toonde het ook een transparant display. In 2015 kondigde de fabrikant aan een oprolbaar scherm van 18-inch te maken met een kromming van 30 millimeter. Het afgelopen jaar bracht LG een oprolbare tv van 55-inch uit die aan de muur ‘geplakt’ kan worden. LG’s doel dit jaar was om een flexibel transparant scherm te tonen met de Ultra HD-resolutie, dat groter is dan 60-inch, om de concurrentie uit China en Taiwan voor te blijven.

Het 77″-paneel laat veertig procent licht door en kan worden opgerold tot een radius van tachtig millimeter. Hierbij wordt de beeldkwaliteit niet beïnvloed.

Toepassingen

De toepassingen voor dit soort schermen zijn enorm veelzijdig: augmented reality is daar één van. Geïntegreerd in een autoruit kan het paneel dan verkeersinformatie en de te rijden route tonen, terwijl je tegelijkertijd gewoon door het paneel heen naar buiten kunt kijken. Ook hologrammen projecteren is mogelijk, zo heeft LG een afbeelding laten zien waarin een persoon in een holografische paskamer kleding kan passen. Het is afwachten wat er in de toekomst nog meer gedaan wordt met dergelijke toepassingen.

Wanneer dergelijke panelen in gebruik worden genomen is nog afwachten, het heeft bijna vijf jaar geduurd voordat dit paneel voltooid was.

Buigbare OLED-panelen

Waar het gebruik van oprolbare en transparante panelen waarschijnlijk nog jaren op zich laat wachten, komen er regelmatig producten op de markt met flexibele schermen. Bij smartphones gebeurd dat regelmatig, maar ook LG’s eigen W7-OLED tv heeft een flexibel scherm. Het is echter niet oprolbaar en ook niet transparant.

Lees ook onze review over de LG W7.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.