Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit is er nieuw in tvOS 11 voor de Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2017, 9:10 CategorieMediaspelers

Begin deze week heeft Apple tijdens WWDC 2017 het nieuwste op het gebied van software getoond, maar over tvOS was het bedrijf opvallend stil. Toch is er wel wat nieuws te melden over tvOS 11, de volgende versie van het besturingssysteem voor de Apple TV.

Hoewel Apple alleen maar aangaf dat Amazon Prime Video naar de Apple TV komt weten we een paar dagen later wat tvOS 11 allemaal in petto heeft. Een betaversie van het besturingssysteem toont namelijk de vernieuwingen, waaronder AirPlay 2 en HEVC-decodering.

Wellicht de belangrijkste vernieuwing is de toevoeging van AirPlay 2. Hiermee wordt de Apple TV onderdeel van het nieuwe multiroom audiosysteem dat op HomeKit gebaseerd is. De Apple TV kan zo onderdeel worden van je multiroomsysteem en je kunt de muziekweergave met de afstandsbediening of Siri bedienen.

Daarbij voegt Apple HEVC toe aan tvOS 11. Deze videocodec wordt al door veel grote partijen gebruikt, met name voor het efficiënt streamen van 4K videomateriaal. Mogelijk betekent dit dat we in de nabije toekomst 4K Ultra HD-content via de Apple TV kunnen bekijken. Een andere nieuwe feature is Home Screen Sync. Hiermee worden de apps en homescreens van alle Apple TV’s die je thuis hebt staan automatisch gesynchroniseerd zodat je altijd al je apps tot je beschikking hebt.

Een overzicht van alle vernieuwingen in tvOS 11;

  • Airplay 2
  • HEVC
  • Airpods worden automatisch gekoppeld aan Apple TV
  • Home Screen Sync
  • Snel wisselen tussen licht en donker thema
  • Nieuwe Computers-app
  • Nieuwe screensavers
  • Meer beschikbare gigabytes voor games
  • Notificaties
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.