iOS 11 voor iPad en iPhone biedt mogelijk ondersteuning voor hi-res audio

21 juni 2017 1 Minuut 2 Reacties
iPad-bestanden-app

Goed nieuws voor de fans van hoge resolutie audio die een iPad of iPhone tot hun beschikking hebben. Het lijkt er namelijk op dat Apple met iOS 11 ook ondersteuning voor hi-res audio toe gaat voegen.

Uit de nieuwste betaversie van iOS 11 zou blijken dat de nieuwe Bestanden-app van Apple ondersteuning biedt voor de weergave van Flac-bestanden. Dit doet ons weer vermoeden dat de ondersteuning voor hoge resolutie audio op de planning staat.

Een gebruiker op Reddit heeft een aantal Flac-bestanden in iCloud Drive gegooid en deze direct in de Bestanden-app (een nieuwe overkoepelende app voor al je bestanden, uit alle diensten) kunnen afspelen. Het is getest op een iPhone 6S plus, draaiend op iOS 11 Beta 1.

Echter, het is niet duidelijk of het bestand ook in de originele sample rate weergegeven wordt of dat de iPhone er mogelijk zelf nog wat mee doet. Ook wordt niet duidelijk welke stappen de gebruiker precies heeft doorlopen om de bestanden af te spelen.

Dat gezegd hebbende is Flac één van de meest populaire audioformaten voor lossless audio, maar Apple heeft ook al een eigen audioformaat genaamd ALAC (Apple Lossless). Het ‘probleem’ is echter dat ALAC weer geen brede ondersteuning op andere apparaten kent.

Waarschijnlijk moeten we op meer informatie wachten tot september, wanneer Apple normaal gesproken een nieuwe iPhone aankondigt. Wat we wel al zeker weten is dat iOS 11 de komst van AirPlay 2 en multiroom-opties voor HomeKit betekent.

Reacties (2)