Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

iOS 11 voor iPad en iPhone biedt mogelijk ondersteuning voor hi-res audio

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2017, 10:55 CategorieSoftware

Goed nieuws voor de fans van hoge resolutie audio die een iPad of iPhone tot hun beschikking hebben. Het lijkt er namelijk op dat Apple met iOS 11 ook ondersteuning voor hi-res audio toe gaat voegen.

Uit de nieuwste betaversie van iOS 11 zou blijken dat de nieuwe Bestanden-app van Apple ondersteuning biedt voor de weergave van Flac-bestanden. Dit doet ons weer vermoeden dat de ondersteuning voor hoge resolutie audio op de planning staat.

Een gebruiker op Reddit heeft een aantal Flac-bestanden in iCloud Drive gegooid en deze direct in de Bestanden-app (een nieuwe overkoepelende app voor al je bestanden, uit alle diensten) kunnen afspelen. Het is getest op een iPhone 6S plus, draaiend op iOS 11 Beta 1.

Echter, het is niet duidelijk of het bestand ook in de originele sample rate weergegeven wordt of dat de iPhone er mogelijk zelf nog wat mee doet. Ook wordt niet duidelijk welke stappen de gebruiker precies heeft doorlopen om de bestanden af te spelen.

Dat gezegd hebbende is Flac één van de meest populaire audioformaten voor lossless audio, maar Apple heeft ook al een eigen audioformaat genaamd ALAC (Apple Lossless). Het ‘probleem’ is echter dat ALAC weer geen brede ondersteuning op andere apparaten kent.

Waarschijnlijk moeten we op meer informatie wachten tot september, wanneer Apple normaal gesproken een nieuwe iPhone aankondigt. Wat we wel al zeker weten is dat iOS 11 de komst van AirPlay 2 en multiroom-opties voor HomeKit betekent.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan
  21 juni, 2017 om 13:35

  ALAC audioformaat wordt inderdaad bijna door geen enekle andere apparat gesteund (dit is best frustrerend vind ik) Hopelijk zal er met de iPhone 8 realease meer duidelijkheid en opplossingen komen.

 2. Sam
  27 juli, 2017 om 7:56

  Groot gelijk!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.