Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Games op Project Scorpio krijgen toegang tot nog 1 GB aan werkgeheugen

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2017, 9:25 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat games op Project Scorpio, de 4K-versie van de Xbox One, toegang krijgen tot nog een gigabyte aan werkgeheugen. In totaal hebben spellen op het platform dan toegang tot 9 GB ram, van de 12 GB die in de console zit.

Extra gigabyte voor games op Project Scorpio

De onthulling van Project Scorpio laat nu nog maar dagen op zich wachten (de gamebeurs E3 gaat binnenkort van start), maar dat weerhoudt Microsoft er niet van om nu alvast wat extra informatie over de 4K-versie van de Xbox One naar buiten te brengen. Games die straks gebruikmaken van de capaciteiten van de Scorpio, krijgen namelijk toegang tot een extra gigabyte aan werkgeheugen. Spellen krijgen daardoor in totaal toegang tot 9 GB ram, van de 12 GB die beschikbaar is. Niet eerder had een spelcomputer zo veel werkgeheugen.

De overige 3 GB aan werkgeheugen kan worden gebruikt voor andere taken op het systeem, zoals het besturingssysteem en de mogelijkheden die het Dashboard aanbiedt. Het feit dat games toegang hebben tot 9 GB aan ram is goed nieuws, want dat betekent in theorie dat spellen meer ruimte hebben om nog meer uit de console te persen. Eerder dit jaar bracht Microsoft al een hoop technische specificaties naar buiten over Project Scorpio, daar lees je hier alles over. De verwachting is dat de console tijdens E3 2017 onthuld zal worden.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.