Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bestaande games van Microsoft krijgen 4K-update voor Xbox One X

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2017, 9:24 CategorieGaming

Bestaande Xbox One-spellen zullen updates gaan ontvangen die 4K-ondersteuning zullen toevoegen voor de release van de Xbox One X. De updates zullen gratis te downloaden zijn, omdat Microsoft tegen het einde van het jaar zo veel mogelijk games wil klaarstomen voor de One X.

Gamen in 4K op Xbox One X

Wanneer de Xbox One X beschikbaar is aan het einde van het jaar, dan zit de console waarschijnlijk niet verlegen om 4K-games. De content zal straks ruim beschikbaar zijn. Niet alleen werken ontwikkelaars als Ubisoft (met Assassin’s Creed Origins) aan games die straks in 4K te spelen zijn, ook Microsoft doet natuurlijk een duit in dat zakje. Aan het einde van het jaar kunnen we bijvoorbeeld Forza Motorsport 7 verwachten, die digitaal racen in 4K en zestig frames per seconde zal presenteren. Maar dat is niet het enige dat we kunnen verwachten.

Microsoft heeft dit weekend namelijk laten weten dat bestaande Xbox One-spellen ook een update mogen verwachten die ondersteuning voor 4K zal toevoegen. Om hoe veel games het precies gaat, is niet bekendgemaakt, maar de games die in elk geval benoemd zijn, zijn onder meer Forza Horizon 3 (afbeelding), Halo Wars 2, Minecraft en Killer Instinct. Of het ook daadwerkelijk een 4K-resolutie wordt of een geüpscalede versie van de full hd-resolutie, moeten we nog zien. De updates arriveren later dit jaar en worden helemaal gratis.

Lees hier wat de verschillen tussen de Xbox One, Xbox One S en Xbox One X zijn. Meer geïnteresseerd in PlayStation en de mogelijkheden wat 4K en HDR betreft? Dan kun je terecht in dit uitgebreid achtergrondartikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.