Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple introduceert multiroom-ondersteuning met AirPlay 2 en HomeKit

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2017, 21:19 CategorieSoftware

Apple komt met goed nieuws voor HomeKit-gebruikers. Tijdens de Apple WWDC Keynote heeft het Amerikaanse bedrijf aangekondigd dat HomeKit eindelijk ondersteuning krijgt voor multiroom-audiosystemen. Dit wordt gerealiseerd dankzij het nieuwe en verbeterde AirPlay. Versie 2.0 is gemaakt met het oog op multiroom-applicaties. Dankzij AirPlay 2 kan HomeKit nu communiceren met speakers en audio-componenten, een langgekoesterde wens voor velen.

HomeKit en AirPlay 2 voor multiroom

Apple’s HomeKit werkt onder andere met speakers en audio-componenten van bekende merken als Bose, Bang & Olufsen, Marantz, McIntosh, Polk, Bowers & Wilkins, Dynadio, Naim en Bluesound. Natuurlijk worden Beats speakers, waarvan Apple de eigenaar is, ook ondersteund. Daarnaast kun je als je een Apple TV op je luidsprekeropstelling aangesloten hebt, deze integreren met je multiroom-systeem. Je met de Apple TV gekoppelde installatie wordt dus onderdeel van je multiroom-systeem.

Je kunt vanaf nu dus draadloos audio streamen vanaf je iPhone of iPad naar serieuze audiofiele luidsprekers via HomeKit. De bediening vindt op één plek plaats; je iPhone, je iPad of je Macbook of iMac. Via dit centrale punt kun je alle compatibele speakers en systemen in huis bedienen. De verwachting is dat we snel integratie van populaire diensten gaan zien, waaronder Spotify en Google Play Music. Dit zou betekenen dat je vanuit HomeKit direct Spotify-muziek over je luidsprekers kunt laten klinken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.