Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube en Google Assistant hebben televisienieuws op I/O

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2017, 21:17 CategorieSmart tv's

Op Google I/O 2017 heeft YouTube-CEO Susan Wojcicki aangekondigd dat 360-graden-video spoedig naar slimme televisies en streamingapparaten komen, die zijn voorzien van de YouTube-app. Ook de Chromecast zal 360-graden-video ondersteunen.

360-graden video naar slimme televisies

Het lijkt er sterk op dat YouTube de 360-graden-video in huiskamers wilt brengen voordat virtual reality groot wordt. De 360-graden-video-ervaring werkt simpel: je klikt op je afstandsbediening en kunt de video dan slepen, waardoor je als het ware rondkijkt. Net zoals op de computer.

Google Assistant op Android-televisies

Ook Google heeft televisienieuws. Google Assistant zal verschijnen op Android-televisies later dit jaar. De komst van Google Assistant gaat hand in hand met een nieuwe Android-interface voor tv’s. Het techbedrijf vertelde ook dat er nu al drieduizend Android TV-apps zijn in de Play Store en dat er een miljoen nieuwe Android-televisies online komen iedere twee maanden.

Google ziet dus een enorme potentie in Android-televisies en de verwachting is dat Google Assistant de eerste van vele Google-producten voor Android-televisies zal zijn. Zo zal Google gelijktijdig met de release ook een nieuwe interface uitrollen. Wanneer Google Assistant exact op Android-televisies zal verschijnen is nog niet bekend. Maar gezien voorgaande aankondigingen op I/O lijkt het er sterk op dat dit voor het einde van de zomer zal zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.