Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha kondigt nieuwe Aventage av-receivers voor 2017 aan

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2017, 14:08 CategorieReceivers

Yamaha heeft deze week zijn nieuwe 2017-serie Aventage av-receivers aangekondigd. De Japanse fabrikant introduceert receivers voorzien van de nieuwste technieken en standaarden, gericht op zowel stereogeluid als een volwaardige home cinema-ervaring.

Yamaha 2017 Aventage av-receivers

De nieuwe Aventage-serie bestaat uit de RX-A670 (7.2-kanaals), RX-A870 (7.2-kanaals), RX-A1070 (7.2-kanaals), RX-A2070 (9.2-kanaals) en RX-A3070 (9.2-kanaals). Alle modellen zijn voorzien van ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X, de nieuwste standaarden op het gebied van surround-audio. Natuurlijk is ook Yamaha’s CinemaDSP aan boord voor een optimale audio-weergave, onafhankelijk van het formaat dat gebruikt wordt. Speciaal voor Atmos en DTS:X is de ‘Enhanced’ modus ontwikkeld, welke meer ruimte aan het geluid moet geven en beschikbaar is op de RX-A1070 en hoger.

De receivers ondersteunen high dynamic range-weergave, in de vorm van HDR10 en Dolby Vision, natuurlijk gecombineerd met 4K Ultra HD-ondersteuning. Later dit jaar wordt er een update uitgerold waarmee ondersteuning voor HLG toegevoegd wordt. De Aventage-serie komt nu ook met de Scene-technologie van Yamaha. Hiermee kunnen inputs, CinemaDSP-modi, volume-instellingen en andere instellingen opgeslagen en hersteld worden. Dit jaar komt er ook content bij, zodat je je favoriete album of radiostation direct kunt inschakelen.

Voor een optimale afstelling van de receiver is de YPAO-technologie aan boord. Hiermee worden metingen in de ruimte gedaan en aan de hand van de akoestiek en speakerreactie wordt de receiver afgesteld. De RX-A1070 en hoger maken gebruik van nauwkeurigere 64-bits metingen. Alle receivers zijn volgens Yamaha zeer geschikt voor muziekweergave, maar bij de RX-A3070 is het bedrijf nog een stapje verder gegaan. Dit model komt met een gebalanceerde XLR-aansluiting.

De RX-A670 en hoger komen met DAB+-radio (digitale radio) en dankzij MusicCast kan de input van de radio eenvoudig met andere compatibele apparaten in huis gedeeld worden. Mocht je oudere, niet compatibele apparatuur hebben staan, dan is de WXAD-10 een interessante optie. Alle recievers komen met MusicCast, Yamaha’s multiroom-standaard. Via MusicCast kun je al je aangesloten bronnen door het huis streamen, en heb je toegang tot diensten als Tidal, Deezer en Spotify. Natuurlijk is er ook toegang tot je NAS, kun je radiostations via het internet beluisteren en is er ondersteuning voor hoge resolutie audio.

Je bent echter niet alleen afhankelijk van MusicCast. De receivers beschikken ook over DLNA (WiFi), bluetooth en AirPlay. Het mooie is dat wanneer je een bluetooth koptelefoon of speaker hebt, je de content die op de receiver wordt afgespeeld ook via de speaker of koptelefoon kunt beluisteren.

Alle modellen beschikken over een klassieke netwerkaansluiting en over een WiFi-module en kunnen zo in ieder thuisnetwerk worden geïntegreerd. Door Yamaha IP-Control is in de nieuwe AVENTAGE-generatie bovendien bediening via netwerkprotocollen (zoals bijvoorbeeld Control 4) mogelijk. Hiermee ligt een integratie in professionele Smart-Home-installaties binnen bereik.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe modellen RX-A670 en RX-A870 van de Yamaha AVENTAGE AV-receivers zijn in de kleurvarianten zwart en titanium verkrijgbaar. De RX-A670 wordt vanaf mei 2017 met een adviesverkoopprijs van 779,00 euro aangeboden. De prijs van de RX-A870 bedraagt 1.099,00 euro en is vanaf juni 2017 verkrijgbaar. De prijzen van de andere modellen zijn nog niet bekendgemaakt. • Delen:

Reacties

 1. Frans Callebaut
  06 mei, 2017 om 16:16

  hallo,

  heb je voor de enhanced mode 4k schijfjes nodig die dolby atmos of dts-x ondersteunen of werkt dit ook op andere geluidsformaten ?
  mvg,

  frans callebaut

 2. Paul
  22 mei, 2017 om 9:12

  Nagenoeg alle AV reveivers zijn zo’n 43 breed. Wie weet of er ook smallere zijn of bv als toren model?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.