Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft bevestigt toetsenbordondersteuning voor Xbox One-spellen

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2017, 10:18 CategorieGaming

Microsoft heeft bevestigd dat de Xbox One ondersteuning krijgt voor een toetsenbord. Support voor een muis zit er voorlopig nog niet in. Het is nu ongeveer een jaar geleden dat Microsoft de belofte maakte dat toetsenbordondersteuning onderweg is voor de spelcomputer.

Xbox One kan binnenkort overweg met toetsenborden

Microsoft heeft bevestigd dat de ondersteuning voor toetsenborden op de Xbox One op dit moment wordt getest in het Xbox Live Creators Program in bèta. Verschillende ontwikkelaars hebben inmiddels ook al laten weten uit te kijken naar dat moment, omdat hun games een toetsenbord nodig hebben om gespeeld te kunnen worden. Over de muis is Microsoft kort, maar krachtig: dat zit er voorlopig nog niet in. Natuurlijk kun je een chatpad uitbrengen voor de controller, maar dat is gewoonweg niet dezelfde ervaring als een toetsenbord.

Op dit moment is er al een beperkte ondersteuning voor toetsenborden aanwezig. Sommige apps op de spelcomputer bieden die ondersteuning al aan. Het plan is om die dus breder te trekken, waardoor in elk geval Universal Windows Platform-games ook gebruik kunnen maken van de accessoire. In de toekomst staat ondersteuning voor muizen wel op het programma. Aanvankelijk zou het dan om een handjevol muizen gaan, maar mettertijd zouden er meer muizen toegevoegd worden. Het wachten is nu op meer informatie.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.