Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #2

Geschreven door
Geplaatst op25 mei 2017, 15:50 CategorieEntertainment

Homecinema Mazagine komt met een nieuwe rubriek; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwsberichten uit de wereld van entertainment, met betrekking tot film, streaming, games en muziek. Met deze week de mogelijke Europese verplichtingen voor streamingdiensten, slecht nieuws voor de fans van Red Dead Redemption en de nieuwe trailer voor Game of Thrones.

Europese quotum voor streamingdiensten

De Europese Commissie wil een eis gaan stellen aan VOD-diensten in Europa. Hun aanbod zou straks voor minstens dertig procent moeten bestaan uit Europese films en series.

Het quotum is terug te vinden in de nieuwe wetsvoorstellen van de Europese Commissie. Met het wetsvoorstel hoopt de commissie dat er straks een ‘gelijker speelveld’ tussen televisiezenders en streamingdiensten ontstaan. Het gewenste quota heeft betrekking op het gehele aanbod van films en series. De verhouding moet ook gelden met betrekking tot wat er op de voorpagina van de dienst te zien is.

De Europese lidstaten en het Europees Parlement moeten nog instemmen. Momenteel mikken ze samen met de commissie op één digitale Europese markt. Daarmee moeten gebruikers eerst ook in het buitenland hetzelfde aanbod krijgen als in hun thuisland. Verder willen ze dat de copyrightregels veranderen, zodat de streamingrechten voor alle films en series overal in Europa hetzelfde zijn.

Nieuwe trailer voor Game of Thrones

Deze week verschenen dan eindelijk de eerste beelden van het zevende seizoen van Game of Thrones, dat op 16 juli van start gaat bij HBO.

De fantasy-serie is na zes seizoenen nog altijd een wereldwijd fenomeen en het grootste stokpaardje van HBO. In het nieuwe seizoen reist Daenerys met haar draken af naar Westeros, om daar Cersei van de ijzeren troon af te stoten. In de trailer zien we hoe ze aankomt bij haar oude thuisbasis Dragonstone, waar ook priesteres Melisandre (Carice van Houten) zich inmiddels lijkt op te houden.

Game of Thrones is bijna ten einde. De grote finale bestaat uit dertien afleveringen, maar deze werden opgesplitst in twee delen. Het zevende seizoen bestaat uit zeven afleveringen en het achtste seizoen zal zes afleveringen bevatten. Overigens wordt er al gewerkt aan verschillende spin-offs. Een daarvan wordt ontwikkeld door Oscarwinnaar Brian Helgeland (LA Confidential).

Klik hier voor de trailer.

Red Dead Redemption 2 uitgesteld

Slecht nieuws voor de mensen die reikhalzend uitkijken naar het vervolg op de game Red Dead Redemption. De sequel is doorgeschoven naar volgend jaar.

Eigenlijk zou de westerngame in de herfst verschijnen, maar ontwikkelaar Rockstar blijkt toch wat meer tijd nodig te hebben om eraan te werken. Daarom is besloten de release uit te stellen tot in het voorjaar van 2018. Die extra tijd is nodig omdat dit de eerste game is die Rockstar specifiek ontwikkeld voor de huidige generatie consoles. Grand Thef Auto V verscheen weliswaar ook op PS4 en Xbox One, maar die game werd oorspronkelijk gemaakt voor de PS3 en Xbox 360.

Red Dead Redemption 2 speelt zich wederom af in een open wereld en naast de singleplayer heeft de game ook een online gedeelte. Men verwacht dat er deze zomer meer informatie wordt vrijgegeven. Vorige week kregen ook de fans van de game Ace Combat van ontwikkelaar Bandai Namco te horen dat het zevende deel de geplande release in het najaar niet gaat halen en eveneens wordt doorgeschoven naar 2018.

80 miljoen units van GTA V verkocht

Nog meer Rockstar nieuws deze week, want moederbedrijf Take Two maakte bekend dat er tachtig miljoen exemplaren van Grand Theft Auto V zijn verkocht.

Het afgelopen kwartaal werd het vijfde deel vijf miljoen keer verkocht, maar Grand Theft Auto is al veel langer een succes. In 1997 begon het als een simpel spelletje voor de Playstation en pc, waarbij de spelers vanuit een ‘birds eye view’ van bovenaf rond konden rijden in gestolen voertuigen. De game en het vervolg werden goed verkocht, maar in 2001 zorgde Grand Theft Auto III voor een ware revolutie, door er een zogenaamde ‘sandbox’-game van te maken, waarin de speler een ongekende vrijheid had.

GTA III vestigde meerdere verkooprecords, waarna nog sequels als Vice City en San Andreas zouden volgen. In 2008 debuteerde de serie op de destijds nieuwe consoles PlayStation 3 en Xbox 360 en inmiddels zijn ook zelfs non-gamers bekend met het fenomeen. In 2013 verscheen het vijfde deel, dat ook werd uitgebreid met GTA Online.

Lees hoe onze collega’s van Entertainment Business het succes proberen te verklaren.

Drake grote winnaar bij Billboard Awards

We sluiten het overzicht af met een muzieknieuwtje; rapper Drake was deze week de grote winnaar bij de Billboard Music Awards.

Drake werd in totaal voor 22 prijzen genomineerd. Uiteindelijk werden dertien van die nominaties daadwerkelijk verzilverd. Hij won onder meer de prijs voor Top Artist. Drake heeft nu het record van Adele verbroken. In 2012 wist de Britse zangeres twaalf Billboard Music Awards in de wacht te slepen, maar Drake won er dit jaar dus eentje meer.

Beyoncé en Twenty One Pilots moesten met elk vijf prijzen de tweede plek delen. The Chainsmokers was – net als Drake – 22 keer genomineerd, maar wist uiteindelijk slechts vier awards te winnen.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.