Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #1

Geschreven door
Geplaatst op19 mei 2017, 16:55 CategorieEntertainment

Homecinema Mazagine komt met een nieuwe rubriek. Vanaf vandaag publiceren we wekelijks een overzicht met de opvallendste nieuwsberichten uit de wereld van entertainment, met betrekking tot film, streaming, games en muziek. Met deze week gegijzelde piraten, onwetendheid over de nieuwe consoles van Nintendo en Microsoft, en Planet Earth II live in Ahoy.

Hackers houden piraten in gijzeling

Onlangs was Netflix aan de beurt en nu moet ook Disney eraan geloven. Na Orange is the New Black dreigt nu Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge vervroegd uit te lekken.

Dezelfde hackergroep die het vijfde seizoen van Orange is the New Black vervroegd online zette, claimt nu in het bezit te zijn van de vijfde Pirates-film, die in Amerika overigens wordt uitgebracht met de subtitel Dead Men Tell no Tales. En hij gaat gelekt worden als Disney geen losgeld betaalt. Bob Iger, de CEO van Disney, vertelt dat de hackers dreigen met het lekken van de eerste 5 minuten van de film, om hem vervolgens in porties van 20 minuten vrij te geven.

Disney weigert echter het onbekende geldbedrag dat de hackers (overigens in bitcoin) eisen te betalen. Netflix nam eerder al dezelfde stelling in, waardoor de eerste tien afleveringen van het nieuwe seizoen van Orange is the New Black inderdaad vervroegd online opdoken. Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge verschijnt op 26 mei in de bioscoop.

Twin Peaks exclusief naar Videoland

Het derde seizoen van Twin Peaks verschijnt in Nederland exclusief bij Videoland. In Amerika is de serie te zien bij zender Showtime, bekend van het succesvolle Homeland.

De nieuwe afleveringen gaan in de Verenigde Staten op 21 mei in première. Op 22 mei, slechts enkele uren na de Amerikaanse release, zal de eerste aflevering in Nederland te bekijken zijn via Videoland. Het nieuwe seizoen van Twin Peaks bestaat uit achttien afleveringen. Regisseur David Lynch, die de nieuwe reeks wederom schreef in samenwerking met Mark Frost, houdt de verhaallijn nog geheim. Er zal in ieder geval weer afgereisd worden naar de plek waar destijds de vreselijke moord op de jonge Laura Palmer plaatsvond.

De eerste twee seizoenen van Twin Peaks zijn alweer ruim 25 jaar oud. De cast van de nieuwe reeks bestaat uit meer dan tweehonderd acteurs. Daarbij zien we onder andere oude bekenden als Kyle MacLachlan en Miguel Ferrer terugkeren, maar Lynch voegde tevens een aantal nieuwe gezichten, zoals Naomi Watts en Laura Dern, toe. Na de seizoensopener verschijnt er wekelijks een nieuwe aflevering op Videoland.

Netflix gaat The Witcher verfilmen

Netflix bewerkt de populaire boekenreeks The Witcher tot dramaserie. De boeken dienden eerder al als de basis voor een serie videogames van spelontwikkelaar CD Projekt RED.

De fantasyboeken werden geschreven door de Poolse auteur Andrzej Sapkowski, die als adviseur bij de Netflix-adaptatie betrokken blijft. Het Poolse bedrijf Platige Image, dat gespecialiseerd is in digitale effecten, zal de The Witcher-serie produceren. Daarnaast worden ook de producenten van The Mummy en The Expanse (een politieke ruimteserie te zien op Netflix) ingehuurd. Tomek Baginski (The Fallen Art, The Cathedral) van Platige Image zal enkele afleveringen ook zelf regisseren. Hij maakte eerder al een aantal trailers voor de games. Platige Image werkte vorig jaar nog aan de effecten van de Nederlandse theatervoorstelling Sky.

De boeken uit The Witcher-saga werden in twintig talen uitgebracht. De serie is inmiddels uitgegroeid tot een multimediale franchise. In Polen verscheen in 2001 al eerder een verfilming genaamd The Hexer. De eerste videogame van The Witcher stamt uit 2007 en de meest recente incarnatie verscheen in 2015. In totaal zijn er meer dan 25 miljoen videogames uit de serie verkocht.

Switch en Scorpio nog niet echt bekend

Volgens een onderzoek weet slechts 22% van de Amerikaanse bevolking dat de Switch een nieuwe console van Nintendo is. Bij de Project Scorpio van Microsoft is dat zelfs elf procent.

Zelfs bij mensen in de categorie 13+ die zichzelf gamers noemen liggen de percentages erg laag en zijn de begrippen Nintendo Switch en Project Scorpio relatief onbekend. De Nintendo Switch is bekend bij 29 procent; voor Project Scorpio gaat het om veertien procent. De PlayStation 4 en Xbox One zijn onder Amerikanen wel een stuk bekender. 69 procent weet naar eigen zeggen wat een PS4 is en 61 procent is bekend met de Xbox One. De cijfers zijn afkomstig uit het door Nielsen uitgevoerde onderzoek US Games 360 Report 2017.

Volgens MCV UK schort er mogelijk wel wat aan het onderzoek. De poll stamt uit het eerste kwartaal van het jaar en de cijfers zouden inmiddels wat hoger liggen vanwege het succes van de Nintendo Switch en extra informatie over Project Scorpio die inmiddels door Microsoft naar buiten is gebracht. Daarnaast is het zo dat het onderzoeksbureau een brede definitie voor het woord ‘gamer’ hanteert. Uit het onderzoek blijkt ook dat console-gamers hun games het liefst fysiek kopen, terwijl PC-gamers juist liever gaan voor downloads.

Planet Earth II naar Ahoy Rotterdam

De succesvolle BBC-serie Planet Earth II komt als live event naar Nederland. Op zaterdag 17 maart 2018 is de documentaire in 4K Ultra HD te zien in Rotterdam Ahoy, waarbij uiteraard extra aandacht wordt besteed aan de muziek.

De soundtrack wordt ondersteund door een uit tachtig muzikanten bestaand symfonieorkest. De muziek van de serie werd gecomponeerd door Hans Zimmer, die we kennen van films als Inception, 12 Years A Slave, The Lion King en The Dark Knight Trilogy. De Duitse componist won in het verleden al talloze prijzen, waaronder een Oscar, twee Golden Globes en drie Grammy’s. Zimmer schreef de muziek voor Planet Earth II exclusief voor de live-uitvoering van het programma. De kaartverkoop van Planet Earth II Live In Concert is vandaag om 10:00 uur begonnnen via planetearthlive.nl.

Planet Earth II is het tweede deel in de Planet Earth-serie van de BBC. De makers reisden voor deze serie met de nieuwste 4K-camera’s af naar plekken waar nog nooit eerder gefilmd werd. Van de eerste reeks uit 2006 werden meer dan 3,5 miljoen dvd’s verkocht. Ook die reeks kreeg destijds een live in concert evenement. Planet Earth II wordt in Nederland en Belgie op dvd- en Blu-ray uitgebracht en gedistribueerd door Just Entertainment.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.