Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Venz V12 Ultra mediaspeler ondersteunt 4K Ultra HD en high dynamic range

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2017, 16:24 CategorieMediaspelers

Venz lanceert een nieuwe mediaspeler die uit de voeten kan met 4K Ultra HD en high dynamic range. De zogenaamde Venz V12 Ultra moet deze maand nog in Europa verschijnen.

Venz V12 Ultra beeldweergave

De V12 Ultra wordt aangedreven door een Amlogic S912 chip plus een Quad Core 64bit A53 tot op 2.0GHz processor. Hij ondersteunt zoals gezegd 4K Ultra HD-beelden en kan overweg met content voorzien van high dynamic range, in dit geval HDR10. Er is tevens ondersteuning voor VP9, dat nodig is om 4K-content dat wordt aangeboden op YouTube te bekijken. Het apparaat is voorzien van verschillende aansluitingen, zowel draadloos als met kabels.

De V12 Ultra kan tevens beelden met een hogere framerate van 60-fps weergeven. Hij beschikt over een Dual Core ARM Mali-T830 video processor met een snelheid van 750 MHz (DVFS). Het geheugen huist DDR4 3GB en eMMC flash 16GB, dat nog eens met 64GB uitgebreid kan worden, door een MicroSD-kaart in de kaartlezer aan de achterkant te stoppen. Op het gebied van geluid worden Dolby en DTS ondersteund voor een HD-audio downmix met passtrough-mogelijkheden.

Wat betreft de connecties heeft het apparaat een Dual Band 2.4 & 5.8GHz WiFi antenne, een Gigabit LAN poort en een ingebouwde Bluetooth 4.0 receiver. Tevens zitten er drie USB-ingangen aan de rechterkant, waarmee externe harde schijven (ze zijn door Venz getest en aanbevolen tot op 4 TB) kunnen worden aangesloten. Aan de achterkant zit een 38dBA WiFi antenne, een aan / uit-knop, de voeding, een SPDIF optical output, een Gigabit LAN RJ45 input poort met reset, een HDMI 2.0a input poort en de eerdergenoemde MicroSD kaartlezer, die uit de voeten kan met 64GB MicroSD en TF cards.

Om de V12 Ultra te bedienen wordt er een VZ-RK-1 afstandsbediening bijgeleverd. De afstandsbediening vervangt de voorgaande IR-remote. Het “ladyshape” ontwerp moet ervoor zorgen dat hij extra fijn in de hand ligt. Op de achterkant van de VZ-RK-1 vind je ook nog eens een volledig QWERTY-keyboard, waarmee getypt kan worden terwijl je de V12 Ultra gebruikt.

De Venz V12 Ultra verschijnt deze maand nog in Europa voor een adviesprijs van 169,95 euro, inclusief BTW.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  04 mei, 2017 om 19:43

  Kan je mooi meer films in 4 K mee van internet halen. Staat net een stuk over op tweakers net. En brein maar achter het net vissen er is al weer een UHD film gekraakt lachen om dit weer.

 2. dinand
  04 mei, 2017 om 21:53

  Leuk apparaatje, echter ondersteunt hij nu de VP9.1 versie of de nieuwere VP9.2 versie benodigd voor de HDR ondersteuning van You Tube. Alleen 4K is leuk, maar de HDR is toch de meerwaarde die voor mijn van interesse is.
  Helaas staat dit ook niet op de VenzTech site zelf vermeld.
  Hoe zit het met de ondersteuning van Amazon Prime? 4K inclusief HDR?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.