Spotify laat gebruikers snel muziek delen via speciale codes

08 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
spotify-new-logo

Muziekstreamingdienst Spotify heeft een nieuwe manier van muziek delen geïntroduceerd, waarmee snel muziek delen mogelijk wordt gemaakt. De codes zijn al even beschikbaar, maar lijken nu te zijn uitgerold naar het gros van de gebruikers.

Muziek delen via Spotify Codes

Spotify rolt een nieuwe functie uit voor zijn apps op Android en iOS waarmee gebruikers sneller muziek met elkaar kunnen delen. Deze functie heet Spotify Codes. Onder individuele nummers, maar ook albums en afspeellijsten, tref je voortaan een soort soundwave aan. Staat je vriend naast je, dan kan hij zijn smartphone pakken, het zoekmenu openen en vervolgens op het camera-icoontje tappen. Vervolgens richt je je camera op de code, waarna je direct toegang krijgt tot het nummer, die cd of de afspeellijst. De implementatie lijkt prima te werken.

De manier van werken lijkt op de manier die andere apps onlangs ook geïntroduceerd hebben. Zo kun je gemakkelijk vrienden toevoegen via QR-codes in apps als Facebook Messenger, Twitter en Snapchat. Codes is overigens al iets eerder geïntroduceerd. Sommige gebruikers melden dat ze de functionaliteit al begin april tegenkwamen, dus het kan zijn dat je de feature al even hebt. Nu lijkt het echter zo te zijn dat de mogelijkheid naar iedereen wordt uitgerold. De muziekstreamingdienst zal deze Codes niet gaan brengen naar de desktopapplicatie.

Spotify

Reacties (0)