Sony soundbars, waaronder de HT-ST5000, te koop in Nederland

22 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
sony-ht-st5000

Sony heeft begin dit jaar zijn av-aanbod voor 2017 gepresenteerd. De Japanse fabrikant introduceert naast nieuwe oled tv's en een Ultra HD Blu-ray speler ook diverse soundbars. Eerder verschenen de compacte soundbars al in de Benelux, en deze week is het de beurt aan de topmodellen, waaronder de HT-ST5000.

Sony HT-ST5000 soundbar

Het topmodel voor 2017 is de HT-ST5000 soundbar, een speaker met strakke lijnen en een draadloze subwoofer. De connectiviteitsfuncties zijn compatibel met de nieuwste 4K Ultra HD tv-standaarden, dus HDMI 2.0a en HDCP 2.2 zijn aanwezig. De soundbar biedt ondersteuning voor meerkanaals audio, waaronder ook Dolby Atmos. De twee Atmos-speakers aan weerszijden van de soundbar moeten de audio naar de zijkanten en over de luisterpositie sturen.

Muziek afspelen is mogelijk met behulp van de ingebouwde Spotify Connect en Chromecast built-in, en natuurlijk is ondersteuning voor hoge resolutie audio aanwezig. Daarbij heb je toegang tot Wireless Multi-Room, Bluetooth en NFC zodat je muziek vanaf al je apparaten en in meerdere ruimten kunt laten horen.

Andere nieuwe soundbars zijn de HT-CT800 en HT-CT290. De Sony HT-CT800 is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde HT-CT790. Deze vult de ruimte met een vermogen van 350W, bijgestaan door S-Force Pro en een nieuw ontworpen sound deflector bovenop de linker en rechter luidspreker. De HT-CT290 is qua design een vergelijkbare soundbar (slank en rechthoekig), en komt qua functionaliteit grotendeels overeen met de HT-CT390 van vorig jaar. De soundbar beschikt over bluetooth en komt in een zwarte of witte (HT-CT291) afwerking.

Een overzicht van alle modellen, inclusief specificaties en prijzen, vind je in de Sony 2017 soundbar line-up.

Reacties (0)