Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert XE70-serie Ultra HD tv’s met HDR-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2017, 10:17 CategorieLcd en led tv's

Begin dit jaar heeft Sony een groot aantal nieuwe tv’s voor de Nederlandse en Belgische markt aangekondigd. De meeste modellen hiervan staan inmiddels in de winkels. De Japanse fabrikant is echter nog niet klaar en introduceert deze week nog een serie met nieuwe televisies. Het gaat om de XE70-serie.

Sony XE70-serie met Ultra HD en HDR

De prijzen van de Sony XE70-serie zijn nog niet bekendgemaakt maar kijkend naar de positie in de line-up gaat het om betaalbare Ultra HD-modellen in vier schermformaten; 43-inch, 49-inch, 55-inch en 65-inch. Alle modellen komen met een lcd led-paneel, de 4K Ultra HD-resolutie en ondersteuning voor high dynamic range.

Onder de motorkap zien we de 4K X-Reality PRO beeldverwerker terug. Individuele elementen van elke scène worden hiermee geanalyseerd en gekoppeld aan een speciale beelddatabase die de textuur, het contrast, de kleuren en de contouren onafhankelijk aanpast voor een realistischer beeld. Dankzij Motionflow XR kunnen snel bewegende beelden soepeler worden weergegeven.

Sony voorziet de XE70-serie tv’s ook van ClearAudio+. Deze techniek stelt het tv-geluid beter af voor een kamervullende ervaring. De muziek en de dialogen zijn hierdoor volgens de fabrikant helderder en beter van elkaar te onderscheiden. Dankzij de Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) worden verloren frequentiecomponenten hersteld voor een natuurlijk geluid en meer ruimtelijke ervaring. Cinematic S-Force Front Surround moet zorgen voor het juiste volume, de juiste vertraging en het juiste geluidsgolvenspectrum.

Dankzij ingebouwde wifi heb je toegang tot Netflix, Amazon Video en videosites zoals YouTube en tv op aanvraag. Via een ingebouwde Opera browser kunnen websites worden bezocht; Android TV is dus niet aanwezig. Het toestel heeft drie USB-poorten aan de zijkant. Daarmee kan digitale content zoals muziek, videoclips en foto’s van een USB-stick op het beeldscherm worden weergeven. De XE70-serie is minimalistisch vormgegeven. Het slanke kader is afgewerkt met aluminium en een kabeloplossing houdt snoeren buiten beeld: ze zijn via de achterzijde in de voet van de tv weggewerkt.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony XE70-serie televisies zijn vanaf juli 2017 verkrijgbaar in Europa. Alle prijzen vind je in de Sony 2017 lcd led tv line-up. Lees ook onze review van de Sony XE70-serie.

  • Delen:

Reacties

  1. marco
    06 mei, 2017 om 8:17

    Misschien is het maar goed dat er geen Android op zit omdat net als bij telefoons je vaak na een paar jaar al geen updates meer krijg en je al snel met een verouderde goed werkende telefoon zit

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.