Sony lanceert XE70-serie Ultra HD tv’s met HDR-ondersteuning

05 mei 2017 2 Minuten 1 Reacties
Sony-XE70-2

De prijzen van de Sony XE70-serie zijn nog niet bekendgemaakt maar kijkend naar de positie in de line-up gaat het om betaalbare Ultra HD-modellen in vier schermformaten; 43-inch, 49-inch, 55-inch en 65-inch.

Alle modellen komen met een lcd led-paneel, de 4K Ultra HD-resolutie en ondersteuning voor high dynamic range.

Onder de motorkap zien we de 4K X-Reality PRO beeldverwerker terug. Individuele elementen van elke scène worden hiermee geanalyseerd en gekoppeld aan een speciale beelddatabase die de textuur, het contrast, de kleuren en de contouren onafhankelijk aanpast voor een realistischer beeld. Dankzij Motionflow XR kunnen snel bewegende beelden soepeler worden weergegeven.

Sony voorziet de XE70-serie tv’s ook van ClearAudio+. Deze techniek stelt het tv-geluid beter af voor een kamervullende ervaring. De muziek en de dialogen zijn hierdoor volgens de fabrikant helderder en beter van elkaar te onderscheiden. Dankzij de Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) worden verloren frequentiecomponenten hersteld voor een natuurlijk geluid en meer ruimtelijke ervaring. Cinematic S-Force Front Surround moet zorgen voor het juiste volume, de juiste vertraging en het juiste geluidsgolvenspectrum.

Dankzij ingebouwde wifi heb je toegang tot Netflix, Amazon Video en videosites zoals YouTube en tv op aanvraag. Via een ingebouwde Opera browser kunnen websites worden bezocht; Android TV is dus niet aanwezig. Het toestel heeft drie USB-poorten aan de zijkant. Daarmee kan digitale content zoals muziek, videoclips en foto’s van een USB-stick op het beeldscherm worden weergeven. De XE70-serie is minimalistisch vormgegeven. Het slanke kader is afgewerkt met aluminium en een kabeloplossing houdt snoeren buiten beeld: ze zijn via de achterzijde in de voet van de tv weggewerkt.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony XE70-serie televisies zijn vanaf juli 2017 verkrijgbaar in Europa. Alle prijzen vind je in de Sony 2017 lcd led tv line-up. Lees ook onze review van de Sony XE70-serie.

Reacties (1)