Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony brengt Android 7.0 vanaf 31 mei naar Android TV’s

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2017, 9:16 CategorieSmart tv's

Android 6.0 staat nog maar net op diverse tv’s van Sony, maar de volgende update staat al klaar. De Japanse fabrikant bevestigt deze week dat we vanaf 31 mei de update naar Android 7.0 kunnen verwachten. Deze update brengt onder meer ondersteuning voor HLG en meerdere accounts.

Sony heeft eerder beloofd om Android 7.0 Nougat naar Android TV’s uit 2015, 2016 en 2017 te brengen. Vanaf 31 mei zijn in ieder geval de modellen van eind 2016 en 2017 aan de beurt. Deze tv’s krijgen middels de update toegang tot de nieuwe picture-in-picture modus, de mogelijkheid om meerdere accounts aan te maken, ondersteuning voor bluetooth koptelefoons, ondersteuning voor HDR HLG en ondersteuning voor Google Cast 4K. Diegenen die wachten op de Dolby Vision-update voor de 2017 topmodellen moeten nog even geduld hebben. Deze update wordt later dit jaar verwacht.

Eerder deze maand liet Google tijdens een eigen evenement al zien wat we van Android TV 8.0 kunnen verwachten. Met name de gebruikersinterface gaat in deze versie compleet op de schop. De grote update voor Android TV zorgt niet alleen voor esthetische veranderingen: er wordt ook een handige feature toegevoegd. Later dit jaar krijgen we namelijk toegang tot de Google Assistant, die nu al beschikbaar is op enkele Android smartphones en slimme speakers.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.