Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung tv-gebruikers klagen over automatisch schakelen tussen hdmi-poorten

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2017, 10:32 CategorieLcd en led tv's

Tv’s worden steeds slimmer en dat heeft zijn voordelen, bijvoorbeeld in het aanbod van streamingapps en een gebruiksvriendelijke bediening. Maar, dat een tv met je mee probeert te denken kan ook zijn nadelen hebben, zo ondervinden diverse gebruikers van Samsung tv’s. De tv’s schakelen namelijk op ongewenste momenten over naar een andere hdmi-input.

De tv’s van Samsung zijn zo slim dat ze automatisch naar een hdmi-input schakelen zodra ze input van de aangesloten bron krijgen, of denken te krijgen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld de aangesloten Blu-ray speler aanzet om een filmpje te kijken. Maar, het kan ook verkeerd uitpakken, als we de reacties van diverse gebruikers op het forum van Samsung mogen geloven.

Er zijn inmiddels aardig wat pagina’s op het forum volgeschreven over situaties waarin deze slimme feature niet goed uitpakt. Gebruikers vragen zelfs of Samsung de functie snel uit kan zetten of het in ieder geval optioneel kan maken. Sommige aangesloten apparaten, waaronder een Apple TV en Nintendo Switch, kunnen uit zichzelf even aangaan (wat vrij normaal is) waardoor de tv automatisch naar de hdmi-input schakelt waarop het betreffende apparaat aangesloten is. Dat kan vrij irritant zijn wanneer je tv aan het kijken bent.

Het automatisch schakelen tussen hdmi-poorten is een functie die sinds 2016 op Samsung tv’s te vinden is en niet door de gebruiker uit is te zetten. Nu de fora vollopen met de vraag of dit kan is het wachten op het moment dat Samsung van zich laat horen, liefst middels een firmware-update. Het bedrijf houdt zich vooralsnog echter stil.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  22 mei, 2017 om 19:27

  Best irritant inderdaad
  Als ik stroom op m`n game tv aanzet wil het wel eens gebeuren dat m`n ps4 automatisch aanspringt en dan gaat m`n tv ook vanzelf aan terwijl ik dit soms niet eens wil

  Heb er wel mee leren leven maar van mij mogen ze zorgen dat wij consumenten dat zelf kunnen regelen

 2. J. Koopmans
  12 juni, 2018 om 23:52

  Mijn Samsung tv schakelt zelf tussen HDMI3 en externe. Wat is daar tegen te doen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.