Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung tv-gebruikers klagen over automatisch schakelen tussen hdmi-poorten

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2017, 10:32 CategorieLcd en led tv's

Tv’s worden steeds slimmer en dat heeft zijn voordelen, bijvoorbeeld in het aanbod van streamingapps en een gebruiksvriendelijke bediening. Maar, dat een tv met je mee probeert te denken kan ook zijn nadelen hebben, zo ondervinden diverse gebruikers van Samsung tv’s. De tv’s schakelen namelijk op ongewenste momenten over naar een andere hdmi-input.

De tv’s van Samsung zijn zo slim dat ze automatisch naar een hdmi-input schakelen zodra ze input van de aangesloten bron krijgen, of denken te krijgen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld de aangesloten Blu-ray speler aanzet om een filmpje te kijken. Maar, het kan ook verkeerd uitpakken, als we de reacties van diverse gebruikers op het forum van Samsung mogen geloven.

Er zijn inmiddels aardig wat pagina’s op het forum volgeschreven over situaties waarin deze slimme feature niet goed uitpakt. Gebruikers vragen zelfs of Samsung de functie snel uit kan zetten of het in ieder geval optioneel kan maken. Sommige aangesloten apparaten, waaronder een Apple TV en Nintendo Switch, kunnen uit zichzelf even aangaan (wat vrij normaal is) waardoor de tv automatisch naar de hdmi-input schakelt waarop het betreffende apparaat aangesloten is. Dat kan vrij irritant zijn wanneer je tv aan het kijken bent.

Het automatisch schakelen tussen hdmi-poorten is een functie die sinds 2016 op Samsung tv’s te vinden is en niet door de gebruiker uit is te zetten. Nu de fora vollopen met de vraag of dit kan is het wachten op het moment dat Samsung van zich laat horen, liefst middels een firmware-update. Het bedrijf houdt zich vooralsnog echter stil.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  22 mei, 2017 om 19:27

  Best irritant inderdaad
  Als ik stroom op m`n game tv aanzet wil het wel eens gebeuren dat m`n ps4 automatisch aanspringt en dan gaat m`n tv ook vanzelf aan terwijl ik dit soms niet eens wil

  Heb er wel mee leren leven maar van mij mogen ze zorgen dat wij consumenten dat zelf kunnen regelen

 2. J. Koopmans
  12 juni, 2018 om 23:52

  Mijn Samsung tv schakelt zelf tussen HDMI3 en externe. Wat is daar tegen te doen?

 3. Monir
  19 december, 2018 om 13:08

  ik heb 1 week gelden een Samsung qe65q6f 2018 aangeschaft , nu heb ik een Xbox one x aangekoppeld via hdmi kabel , nu heb ik ook een dezelfde probleem en dat is dat als ik mijn televisie aan schakel dan gaat de Xbox one x meteen weer aan zonder dat ik dat wil , mijn vraag wat is er mogelijk om dit te voorkomen . behalve dat je de steker van de Xbox moet uit trekken zoals de antwoord van een Samsung medewerker tegen me zei.

  • Wesley Akkerman
   19 december, 2018 om 13:22

   Misschien helpt het om in de instellingen van de Xbox One X aan te vinken dat je niet wil dat de Xbox op de tv reageert en andersom. De PS4 en Switch hebben ook soortgelijke functies; door ze uit te schakelen, zal de tv niet automatisch aanspringen wanneer je de console aan zet of de console aangaan wanneer je de tv inschakelt (en die op het kanaal van de hdmi-poort staat waar de console op aangesloten is).

   • Monir
    21 december, 2018 om 11:26

    bedankt voor jou reactie, ik heb van alles geprobeerd maar het lukt me nog steeds niet , de xbox one x gaat nog steeds vanzelf aan als ik mijn tv aanzet

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.