Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook SoundCloud kan nu gepersonaliseerde afspeellijsten maken

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2017, 10:03 CategorieStreamingdiensten

De muziekstreamingdienst SoundCloud heeft laten weten dat het gebruikers nu ook regelmatige gepersonaliseerde afspeellijsten kan aanbieden. De nieuwe functie lijkt op de wekelijkse afspeellijst van concurrent Spotify, maar dat is in principe een goede eigenschap.

SoundCloud biedt gepersonaliseerde afspeellijsten aan

SoundCloud heeft een nieuwe feature voor zijn muziekstreamingdienst aangekondigd die het bedrijf The Upload noemt. Dit is een algoritme dat een gepersonaliseerde afspeellijst kan maken op basis van het luistergedrag van een gebruiker. Mocht dat verhaal bekend voorkomen, dan kan dat: Spotify doet namelijk al maanden hetzelfde. The Upload is vanaf vandaag beschikbaar op het web, via de Discover-tab, en in de applicaties die je voor Android en iOS kunt downloaden. Daar tref je de nieuwe functie aan onder de tab waar je nummers kunt zoeken.

Er zijn echter wel verschillen aanwezig tussen The Upload en Discover Weekly van Spotify. Zo zal SoundCloud alleen nummers aanbevelen die in de afgelopen paar dagen zijn geüpload. Daarnaast zal The Upload zijn nummers dagelijks gaan verversen. Hoe meer je van deze functie gebruikmaakt, hoe beter de aanbevelingen zullen worden, is het idee. De muziekstreamingdienst heeft momenteel 175 miljoen gebruikers. Het is het bedrijf nog niet gelukt daar heel veel geld mee te verdienen, daarom staat de dienst nu al een flinke tijd in de verkoop.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.