Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert TX-RZ820 en TX-RZ720 av-receivers

Geschreven door
Geplaatst op26 mei 2017, 12:27 CategorieReceivers

Onkyo introduceert deze week met de TX-RZ820 en TX-RZ720 twee av-receivers met het THX Select-certificaat. Beide modellen zijn 7.2-kanaals receivers met krachtige prestaties en veel nieuwe features.

Onkyo TX-RZ820 en TX-RZ720

De TX-RZ820 heeft een vermogen van 180 Watt per kanaal, terwijl de TX-RZ720 het met 5 Watt per kanaal minder moet doen. Beide apparaten komen met een high-current circuit ontwerp met een lage impedantie, waardoor precieze aansturing van zelfs grotere luidsprekers mogelijk is. De 384 kHz/32-bits AK4458 dac moet zorgen voor een optimale weergave van digitale bronnen, terwijl de VLSC-filtertechnologie ruis tot een minimum moet beperken.

Beide receivers kunnen natuurlijk omgaan met de nieuwste audioformaten, waaronder Dolby Atmos en DTS:X. De AccuReflex-technologie van Onkyo maakt ook het gebruik van een Atmos-opstelling met standaard audiotracks mogelijk. De zes hdmi-ingangen komen met ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10, HLG, BT.2020 en natuurlijk 4K Ultra HD. Ook zijn beide modellen voorzien van een hdmi-ingang aan de voorzijde en een Zone 2 hdmi-uitgang voor een extra zone.

Zowel de TX-RZ820 als de TX-RZ720 ondersteunt 5Ghz en 2,4Ghz netwerken en voor het streamen van media zijn onder meer Bluetooth, AirPlay, Tidal, Spotify, TuneIN en Deezer aan boord. Wil je voor multiroom gaan dan heb je de keuze uit Chromecast built-in, DTS Play-Fi en FireConnect. Hoge resolutie audio wordt breed ondersteund, met DSD 11,2 MHz,DSD 5,6 MHz, FLAC, WAV, AIFF en ALAC 24-bits/192 kHz.

De TX-RZ820 is de betere receiver van de twee, met de VLSC-technologie die toegepast is op alle kanalen en een frontpaneel dat volledig uit aluminium vervaardigd is. Ook zijn er 7.2-kanaals pre-uitgangen aanwezig en kun je middels de Whole House-modus muziek tegelijkertijd in verschillende zones afspelen.

Prijs en beschikbaarheid

De Onkyo TX-RZ820 en TX-RZ720 moeten vanaf mei in de winkels liggen voor een prijs van respectievelijk 1.199 euro en 999 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. Hein
  27 juli, 2017 om 18:00

  lees bij verschillende sites dat deze niet naar 4k kan upscale ???? klopt dat..

 2. Albert Bakker
  31 juli, 2018 om 13:41

  Met deze versterker blijft het probleem met valse meldingen van Check SP WIRE bestaan en slaat de versterker gewoon af zonder reden. Onkyo kan kennelijk dit probleem maar niet onder de knie krijgen. Het is dus een feature van deze versterker dat het af en toe uitschakelt, waarna je de versterker een diagnose programma moet laten afdraaien wat verder nooit iets oplevert en daarna kun je het weer inschakelen. Daarna is het afwachten tot de volgende keer dat het zomaar afschakelt. Dat kan een paar uur zijn, maar ook een paar minuten, een kwartier.. whatever.
  Afgezien van de briljante geluidskwaliteit en de redelijk gemakkelijke bediening s het door dit manko niet veel meer dan een waardeloze prul die je voor fikse prijs een hoop ergernis bezorgt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.