Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo HT-S9800THX: 7.1-kanaals home cinema-set met Dolby Atmos

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2017, 11:24 CategorieReceivers

Onkyo heeft deze week een nieuw home cinema-systeem met 7.1-kanaals luidsprekerset en receiver aangekondigd. Het bedrijf brengt de HT-S9800THX op de Europese markt. Dit systeem biedt ondersteuning voor Dolby Atmos en beschikt over integratie van Google Chromecast.

Onkyo HT-S9800THX

De Onkyo HT-S9800THX set bestaat uit de HT-R997 receiver (gebaseerd op de HT-NR676) en de HTP-993 luidsprekers. Het luidsprekersysteem bestaat weer uit de volgende onderdelen;

  • SKF-980: dubbele woofer van 12 cm, 2,5 cm tweeter
  • SKC-980: dubbele woofer van 12 cm, 2,5 cm tweeter
  • SKR-980 / SKB-980: surround luidsprekers (vier in totaal) met woofer van 13 cm, 2,5 cm tweeter
  • SKW-938: actieve subwoofer met 30cm conus en een vermogen van 125 watt

De receiver heeft een vermogen van 165 watt per kanaal en kan 7.2-kanaals systemen aansturen. Het apparaat ondersteunt de nieuwste audioformaten, waaronder Dolby Atmos en DTS:X. Dit betekent dat je een 5.2.2 Dolby Atmos-opstelling zou kunnen realiseren. Onder de motorkap zien we een AKM AK4458 DAC (384 kHz/32 bits) terug en natuurlijk is er ondersteuning voor hoge resolutie-audiobestanden als Flac, AIFF, ALAC en WAV. Kalibratie van het geheel is mogelijk dankzij AccuEQ Room Acoustic Calibration.

De HT-R997 beschikt over een usb-poort, bluetooth, AirPlay, WiFi met DLNA, ethernet en toegang tot streamingdiensten als Spotify, Deezer en Tidal. Multiroom is alom aanwezig in de vorm van FireConnect, DTS Play-Fi en Chromecast built-in. Verder komt het apparaat met zeven hdmi-ingangen, twee hdmi-uitgangen en ondersteuning voor Ultra HD, HDCP 2.2, BT.2020, HDR10 en Dolby Vision. Er zijn daarnaast twee component-ingangen, twee optische ingangen, een coaxiale ingang, zes analoge rca-poorten, een phono MM-ingang en een multi-zone aansluiting aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

De Onkyo HT-S9800THX moet vanaf juli te koop zijn voor een prijs van 1.599 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.