Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix onthult trailer voor vijfde seizoen House of Cards

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2017, 16:00 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft de officiële trailer voor het vijfde seizoen van House of Cards vrijgegeven. De nieuwe afleveringen zijn vanaf 30 mei te zien bij de streamingdienst.

House of Cards onthult trailer

Inmiddels produceert Netflix talloze series van eigen makelij, maar het begon allemaal met House of Cards. De politieke dramaserie zette de VOD-dienst definitief op de kaart wat betreft zijn originele programmering. Dat kwam mede door David Fincher (The Social Network), die aan boord kwam als regisseur en producent, en tweevoudig Oscarwinnaar Kevin Spacey (American Beauty), die gecast werd in de rol van de gehaaide politicus Frank Underwood. In het vijfde seizoen maakt Underwood jacht op zijn tweede termijn als president van Amerika. En hoewel een president maar twee ambtstermijnen vol mag maken, lijkt hij ook voor de daaropvolgende jaren grootse plannen te hebben.

In het nieuwe seizoen vertolkt Robin Wright wederom de rol van Claire Underwood. Andere bijrollen zijn er voor Michael Kelly​, ​Jayne Atkinson​, ​Neve Campbell​, ​​Derek ​Cecil, Paul Sparks​ en Joel Kinnaman. David Fincher, die onlangs ook het in oktober van dit jaar te verschijnen misdaaddrama Mindhunter maakte voor Netflix, is nog altijd een van de producenten, maar achter de schermen is er wel wat veranderd. Na vier jaar heeft bedenker Beau Willimon namelijk besloten zijn post als showrunner te verlaten. Hij wordt vervangen door Melissa James Gibson en Frank Pugliese, die voorheen al wel als producenten bij House of Cards betrokken waren.

De eerste vier seizoenen van House of Cards zijn nu te zien bij Netflix. Ook de gelijknamige Britse serie die diende als blauwdruk voor de Amerikaanse variant is momenteel bij de streamingdienst te bekijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.