Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix geeft groen licht aan The Irishman van Martin Scorsese

Geschreven door
Geplaatst op10 mei 2017, 10:01 CategorieStreamingdiensten

Een van de grootste nog werkende regisseurs maakt zijn volgende film bij Netflix. De VOD-dienst geeft officieel groen licht aan de productie van The Irishman.

The Irishman naar Netflix

Volgens de website Indiewire gaan de opnamen nog dit jaar in augustus van start. De film heeft een budget van 100 miljoen dollar. The Irishman markeert de negende samenwerking tussen regisseur Martin Scorsese en acteur Robert De Niro. De laatste film die ze samen maakten (Casino) is echter alweer ruim twintig jaar oud. De Niro zal in de film gestalte geven aan Frank “The Irishman” Sheeran, een huurmoordenaar in dienst van de maffia, die naar verluidt verantwoordelijk was voor de dood van Jimmy Hoffa. Ook Al Pacino (eerder met De Niro te zien in het onlangs opnieuw op Blu-ray uitgebrachte Heat) krijgt een rol. Scorsese en De Niro proberen daarnaast Joe Pesci (Oscarwinnaar voor Goodfellas) over te halen om in The Irishman te verschijnen. Verder zouden Harvey Keitel (Reservoir Dogs) en Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) rollen krijgen.

Scenarist Steve Zaillian (Schindler’s List, Moneyball) heeft het script voor de film geschreven, gebaseerd op het boek I Heard You Paint Houses van auteur Charles Brandt. Rodrigo Prieto, die eerder met Scorsese werkte aan The Wolf of Wall Street en Silence, treedt aan als cinematograaf. Voor bepaalde flashbackscenes zullen De Niro en Pacino door Industrial Light & Magic (het special effects huis van George Lucas) zo’n dertig jaar jonger gemaakt worden. Volgens sommige bronnen mikt Netflix, dat momenteel zo’n 93 miljoen abonnees heeft in 190 verschillende landen, op een releasedatum in 2019. Mogelijk zou The Irishman ook even in de bioscoop te zien zijn, zodat hij in aanmerking kan komen voor de Oscars.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.