Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix blokkeert Android-apparaten met root-toegang

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2017, 12:25 CategorieStreamingdiensten

Netflix gaat Android-apparaten met root-toegang blokkeren. Gebruikers die hun eigen toestel hebben gehackt, kunnen vooralsnog wel gebruikmaken van de app als die al op het apparaat staat.

De streamingdienst heeft in Nederland nog niets geblokkeerd, maar in andere landen wordt versie 5.0 van de Netflix-app uitgerold. Die versie blokkeert voortaan de toegang tot het netwerk vanaf apparaten die zijn geroot of die van een custom rom zijn voorzien.

Netflix foetsie in Play Store

Android Police heeft Netflix om opheldering gevraagd, en kreeg de volgende verklaring:

With our latest 5.0 release, we now fully rely on the Widevine DRM provided by Google; therefore, many devices that are not Google-certified or have been altered will no longer work with our latest app and those users will no longer see the Netflix app in the Play Store.

Kortom, door de gebruikers zelf aangepaste Android-apparaten worden niet langer in staat gesteld om de Netflix-app uit de Google Play Store te halen en te installeren.

Widevine DRM-bescherming

Android Police vroeg opheldering nadat diverse gebruikers meldden dat ze niet langer in staat waren om met hun geroote apparaat de app uit de Play Store te downloaden. Dat is dus geen toeval, blijkt uit de verklaring van Netflix. In de verklaring wordt Widevine genoemd. Dit is een DRM-technologie van Google die is bedoeld om copyright te beschermen.

Proxy’s ook verboden

Eerder zette Netflix al gebruikers de voet dwars die via een proxy-dienst probeerden in te loggen. Dat kan al geruime tijd niet meer. Netflix merkte dat gebruikers via die weg ook content konden zien die niet in hun eigen land beschikbaar is. Zo konden Nederlandse gebruikers via een proxy het veel uitgebreidere aanbod van Netflix in Amerika bekijken. Dat plaatste Netflix voor problemen met aangekochte series waarvoor beperkt copyright was ingekocht, die slechts voor één land golden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.