Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Monitor Audio lanceert SB-4 soundbar voor grotere televisies

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2017, 20:52 CategorieLuidsprekers

Monitor Audio komt binnenkort met een soundbar voor televisies met een schermdiagonaal van 70 inch (178 cm) en groter in de vorm van de SB-4. Zijn kleinere broers, de SB-3 en de SB-2, zijn al beschikbaar.

SB-4 voor 70 inch en groter

De SB-4 is een passieve soundbar, die dus aangesloten moet worden op een versterker. De soundbar is ontworpen om een zo gebalanceerd mogelijk geluid uit televisies van 70 inch en groter te halen. Voor het optimale rendement kan hij gekoppeld worden aan een subwoofer. Aanbevolen subwoofers zijn onder meer subwoofers uit de MASS, Bronze of Radius-serie. Bij gebruik in de wat grotere ruimten worden tevens subwoofers uit de Silver of Apex-serie aangeraden. De soundbar kan echter ook zonder subwoofer gebruikt worden.

De driekanaals soundbar beschikt over een tweetal 4 inch C-CAM drivers en een 1 inch C-CAM tweeter in zowel de linker- en rechterkant, als het midden. Verder heeft de SB-4 een frequentierespons van 70 Hz tot 30 kHz met een gevoeligheid van 80 dB en een nominale impedantie van 8 Ohm.

Ook de snelle montage zou een voordeel zijn. De SB-4 kan aan de wand worden bevestigd met de bijbehorende soundbar-steun – die je er overigens wel los bij moeten kopen, of een steunsysteem van een derde partij – zoals Sanus. Met de ingebouwde voetjes kan hij ook op een plank worden gezet. De SB-4 is een compleet geluidsplatform in één behuizing en vereist geen verdere configuratieprocedures. De kabels van de linker, rechter en middelste luidspreker van de AV-versterker kunnen achterin op de desbetreffende ingangen worden aangesloten.

Het is nog niet bekend wanneer de SB-4 precies op de markt verschijnt, maar Monitor Audio heeft hem aangekondigd als ‘coming soon’. Ook de prijs is nog niet bekend gemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.