Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loewe lanceert bild 9 oled tv met Dolby Vision

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2017, 13:04 CategorieOled tv's

Loewe heeft de smaak goed te pakken. De Duitse fabrikant heeft met de bild 3, bild 5 en bild 7 onlangs al een aantal premium tv’s gelanceerd, en nu komt daar de high-end bild 9 bij. Het nieuwe model werd vorig jaar al als designconcept voorgesteld maar nu is de oled tv officieel gelanceerd.

Loewe bild 9

De nieuwe Loewe bild 9 oled tv markeert het begin van een nieuwe designtaal bij het Duitse bedrijf. Het gaat om een minimalistisch vormgegeven tv, voorzien van de nieuwste beeldtechnieken. Volgens Loewe is het een ‘juweel voor de huiskamer’, met een gouden of grijze kleurstelling, en een formaat van 55-inch of 65-inch. Het frame is gemaakt van metaal, wat middels lasers gesneden is en vervolgens gepolijst. De tv kan met een vloerstandaard of een tafelstandaard geleverd worden.

De bild 9 is voorzien van het nieuwste oled-paneel van LG Display, en ondersteunt dan ook de 4K Ultra HD-resolutie en high dynamic range-weergave. Loewe heeft ondersteuning voor alle HDR-formaten ingebouwd; HDR10, HLG en Dolby Vision. Opvallend is dat de tv automatisch omhoog geschoven kan worden, waarna er onder het paneel een soundbar tevoorschijn komt. Deze soundbar heeft een vermogen van 120 Watt, komt met zes drivers en een 5.1 surround decoder. De speaker matcht volgens Loewe perfect met de klang 9-speakers.

Ook zijn er diverse smart-toepassingen aanwezig. Zo heb je direct toegang tot apps als Tidal, Amazon en YouTube. De bild 9 komt met een ingebouwde harddisk van 1TB, waarop tv-programma’s opgenomen kunnen worden. Ook kun je de harddisk gebruiken als mediaserver. De nieuwe Loewe-app voor smartphones en tablets moet de tv-ervaring doortrekken naar mobiele apparaten.

Prijs en beschikbaarheid

De Loewe bild 9 met een formaat van 55-inch krijgt een prijs van 7.990 euro mee. De 65-inch versie kost 9.990 euro. Beide modellen zijn deze maand te koop in Europa.

 • Delen:

Reacties

 1. Ger Berloth
  13 mei, 2017 om 14:53

  Loewe bild 7 aangekocht.
  Beeld is perfekt, jammer dat de dealer is verdwenen en de software van dit toestel aan alle kanten rammelt.

  Voor €.5000.00 zonder Netflix etc. En backservice begin ik steeds meer op mijn bol te krabbelen over deze aankoop.

  Stellig werd aangegeven dat de B&O speakers en CD wisselaar probleemloos zouden funkioneren. Helaas dus.

  Al met al jammer en Loewe onwaardig.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.