Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lionsgate komt in juni met eerste Dolby Vision Ultra HD Blu-ray disc

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2017, 11:40 CategorieBlu-ray

Langzaam maar zeker zien we dat Dolby Vision aan populariteit wint. Het HDR-formaat van Dolby is momenteel nog niet op Ultra HD Blu-ray discs te vinden maar daar komt de komende maanden verandering in. Nadat eerder onder meer Sony Pictures en Universal aangaven met Dolby Vision aan de slag te gaan is het nu de beurt aan Lionsgate.

Power Rangers (2017) zal de eerste film van Lionsgate zijn die in het Dolby Vision-formaat op Ultra HD Blu-ray uitgebracht wordt. De studio laat weten dat de film op 27 juni in de VS moet uitkomen. Dit betekent vaak dat een Nederlandse release een aantal weken daarna plaatsvindt.

De Dolby Vision-versie van de film kan alleen afgespeeld worden met een Ultra HD Blu-ray speler die Dolby Vision ondersteunt, bijvoorbeeld de Oppo UDP-203 die we onlangs getest hebben. Daarnaast heb je een tv nodig met ondersteuning voor Dolby Vision. Momenteel ondersteunen in Nederland alleen de topmodellen van LG en Sony dit HDR-formaat.

Mocht je geen apparatuur hebben die Dolby Vision ondersteunt, dan is er nog geen man overboord. De Blu-ray discs komen namelijk standaard ook met HDR10. Dit HDR-formaat kan op alle HDR-compatibele apparatuur afgespeeld worden, zowel tv’s als Ultra HD Blu-ray spelers.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    04 mei, 2017 om 19:46

    Ze moeten het alle merken wel gaan voeren dolby vision. Samsung doet er niks mee dus die valt al af met hun tv koop ze niet mensen. Ga voor LG SONY PHILIPS.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.