Groot prijsverschil tussen nieuwe Panasonic tv’s in Nederland en België

08 mei 2017 1 Minuut 5 Reacties
Panasonic_tx-65EX780-Room

Mocht je als Nederlandse consument op zoek zijn naar een nieuwe tv van Panasonic dan is het verstandig om ook de prijzen in België in de gaten te houden. Andersom geldt hetzelfde, want Panasonic maakt het wel heel aantrekkelijk om over de grens te kopen.

Panasonic tv’s over de grens goedkoper

Je zou zeggen dat alle fabrikanten één prijsstelling aanhouden voor de Benelux, en dat doen de meeste fabrikanten ook in grote lijnen. Panasonic is dit jaar echter een andere weg ingeslagen en hierdoor zijn Nederland en België voortaan gescheiden markten. Nederland hoort nu zelfs bij de Duitse markt. In België zien we dan ook andere modelnummers terug dan in Nederland, maar de specificaties van de verschillende modellen zijn precies hetzelfde. Er is echter nog een belangrijk verschil; de prijs. Het loont zich om goed te vergelijken want die ene tv in België (of Nederland) kopen kan je honderden euro’s besparen.

Vergelijking prijzen Nederland en België

Panasonic heeft een aardige line-up voor 2017 gepresenteerd en het absolute topmodel is de 65-inch EZW1004 oled tv. Dit model kost in zowel Nederland als België 7.000 euro. Maar, als we verder kijken in de line-up dan zien we toch behoorlijke prijsverschillen terug. De 65-inch EZW954 oled tv is in Nederland namelijk 500 euro goedkoper. Dat is voor de Belgen het ritje naar bijvoorbeeld Maastricht of Breda wel waard. Sterker nog; je kunt ze ook online bestellen voor die prijzen. Bij de 55-inch EZW954 oled tv is het omgekeerde waar; die kost je 500 euro meer in Nederland.

Reacties (5)