Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Filmfestival van Cannes gaat Netflix-films uit competitie weren

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2017, 9:43 CategorieStreamingdiensten

Op het prestigieuze Filmfestival van Cannes dingen deze maand voor het eerst twee Netflix-films mee naar de felbegeerde Palme D’or. Maar als het aan de Franse bioscoopketens ligt, is dat ook meteen de laatste keer.

Netflix niet langer welkom

De bioscoopketens eisten eerder al dat de films van Netflix uit de competitie van het festival gehaald zouden worden, omdat ze vinden dat alleen bioscoopreleases mee mogen doen. De organisatoren weigerden, maar hebben inmiddels wel een nieuwe regel ingevoerd, die stelt dat met ingang van volgend jaar alleen films met een wijde bioscooprelease deel mogen nemen. En dat lijkt funest voor de Netflix-films, want in Frankrijk is het namelijk wettelijk bepaald dat films pas 36 maanden na een wijde bioscooprelease beschikbaar mogen worden gesteld via streamingdiensten. En in de zeldzame gevallen dat Netflix één van hun films ook in de bioscoop vertoont, zoals eerder Beasts of no Nation, dan gebeurt dat gewoon tegelijkertijd met de online release. “Het establishment probeert ons in te sluiten”, reageerde CEO Reed Hastings op Twitter. Naar verluidt zoekt de dienst momenteel naar manieren om de Franse wetgeving te omzeilen.

De twee films die voor alle ophef zorgden zijn Okja (zie foto boven) van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-Ho (Snowpiercer) en The Meyerowitz Stories van Noah Baumbach (Frances Ha). Okja is een avonturenfilm waarin een jong meisje contact maakt met een nieuw dier, dat werd gecreëerd in een laboratorium van een multinational. De film is vanaf 28 juni te zien op Netflix. The Meyerowitz Stories is een komische dramafilm over een familiereünie die uit de hand dreigt de lopen. Rollen zijn er voor Adam Sandler, Ben Stiller, Dustin Hoffman en Emma Thompson. The Meyerowitz Stories heeft van Netflix nog geen officiële releasedatum gekregen. De streamingdienst gaf onlangs ook groen licht aan The Irishman, de nieuwe film van The Wolf of Wall Street-regisseur Martin Scorsese.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.