Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Eerste illegale torrent van Ultra HD Blu-ray-disc online verschenen’

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2017, 9:41 CategorieBlu-ray

Mogelijk is vannacht de eerste illegale torrent van een Ultra HD Blu-ray-film online verschenen. Het betreft de film De Smurfen 2. Echter, er zijn weinig details beschikbaar, waardoor we nog niet een echte conclusie kunnen trekken.

‘Eerste illegale torrent van Ultra HD Blu-ray-disc online verschenen’

Waarschijnlijk zijn online piraten erin geslaagd een torrent van een Utra HD Blu-ray-disc online te zetten, van de film De Smurfen 2. Mocht dit verhaal kloppen, dan zou het kunnen zijn dat de piraten, die werken onder de naam UltraHDClub, de encryptietechnologie AACS 2.0 hebben gekraakt. Maar op dit moment is daar helaas nog weinig informatie over te vinden. UltraHDClub is in elk geval trots op deze uitgave en zegt dat ze de eerste zijn met een Ultra HD Blu-ray-film op het internet. De film is in 2160p te downloaden vanaf torrentsites.

Mensen die enthousiast worden van dit soort nieuws kunnen waarschijnlijk beter dat enthousiasme beperken. Los van het feit dat er dus nog weinig informatie beschikbaar is, is het ook zo dat de film niet gemakkelijk te downloaden is. Het betreft namelijk een private tracker, en eentje die ook nog eens 53 GB groot is. Dat betekent dat downloaden enorm lang duurt en dat je moet hopen dat mensen de torrent in al die tijd blijven seeden. Experts hebben inmiddels geoordeeld dat dit een gekopieerde Ultra HD Blu-ray-disc is.

Maar of de AACS 2.0-encryptie ook daadwerkelijk is gekraakt, is vooralsnog niet zeker.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    04 mei, 2017 om 19:47

    Te lezen op tweakers net uitgebreid met veel commentaar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.