Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Vision beschikbaar voor Oppo UDP-203 en UDP-205 via beta-firmware

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2017, 9:51 CategorieBlu-ray

Het heeft even geduurd maar gebruikers van de Oppo UDP-203 en UDP-205 Ultra HD Blu-ray spelers kunnen eindelijk aan de slag met Dolby Vision. Echter, het gaat vooralsnog om een beta-versie van de update waardoor er nog wat bugs in kunnen zitten.

Diverse eigenaren van de Oppo UDP-203 en UDP-205 melden via AVSForum dat hun speler voorzien kan worden van nieuwe beta-firmware. Deze firmware, die dus nog in ontwikkeling is, voegt de eerder beloofde ondersteuning voor het door Dolby ontwikkelde HDR-formaat toe.

Helaas zijn er op het moment van schrijven nog geen Ultra HD Blu-ray discs met Dolby Vision te koop dus gebruikers hebben de feature getest met bestanden op USB. Dat werkt in ieder geval, want de speler accepteert de video’s en de tv (die ook ondersteuning voor Dolby Vision moet bieden) schakelt over naar Dolby Vision-modus.

De verwachting is dat we deze zomer de eerste Ultra HD Blu-ray discs met Dolby Vision in de winkels kunnen verwachten. Diverse grote filmstudio’s, waaronder Lionsgate en Sony Pictures, hebben hun films al aangekondigd. Op het gebied van tv’s zijn op dit moment alleen de topmodellen van LG en Sony voorzien van ondersteuning voor het HDR-formaat van Dolby.

Lees ook onze Oppo UDP-203 review en lees meer over wat Dolby Vision precies is. • Delen:

Reacties

 1. Frans Callebaut
  31 mei, 2017 om 12:48

  hallo,
  mogen we binnenkort een review van de oppo udp-205 verwachten?
  mvg,
  frans callebaut

  • Bart de la Fosse
   02 juni, 2017 om 16:23

   Hi Frans…we zijn net zo nieuwsgierig als jij. We hopen in de loop van de zomer beslag te kunnen leggen op een recensie-exemplaar 🙂

 2. frans
  03 juni, 2017 om 9:39

  blijft toch de beste spelers elk ander merk kan hier niet aan tippen top deze spelers van oppo

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.