Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Doek voor PlayStation 3 gevallen: productie stopgezet

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2017, 11:12 CategorieGaming

De PlayStation 3 heeft het lang volgehouden, maar het doek voor deze spelcomputer van Sony is nu toch echt gevallen. Het bedrijf heeft de productie van de gameconsole in Japan gestopt. De verwachting is dat de andere regio’s nu snel zullen volgen. Na tien jaar komt er dus een eind aan de productie van de PlayStation 3.

Productie PlayStation 3 gestopt

Sony heeft via de officiële Japanse PlayStation website bekendgemaakt dat de console niet langer geproduceerd gaat worden in Japan. Na meer dan tien jaar is het binnenkort dan ook echt klaar voor de spelcomputer. De verwachting is dat na Japan ook spoedig de rest van de wereld stopt met de productie en vanaf dat moment krijgen retailers dan ook niet langer meer nieuwe voorraad van de consoles.

Tijdperk van tien jaar

De PlayStation 3 werd in Japan sinds 11 november 2006 verkocht. Pas een halfjaar later verscheen hij ook in Europa. De console was een grote stap vooruit ten opzichte van de PlayStation 2. Zo maakten we bij de PS3 pas kennis met bijvoorbeeld online gamen. De PlayStation 3 werd wereldwijd meer dan tachtig miljoen keer verkocht. Sinds november 2013 wordt in Japan en in Europa de opvolger van de PS3 verkocht, de PlayStation 4. Volgens onder meer Neowin staat het aantal verkochte exemplaren van de PS4 inmiddels al op meer dan 60 miljoen.

Lees ook onze recensie van de PlayStation 4 Pro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.