Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit is waarom de Nintendo Switch nog altijd slecht verkrijgbaar is

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2017, 10:30 CategorieGaming

De Nintendo Switch is momenteel qwereldwijd slecht verkrijgbaar. Nintendo heeft nu gereageerd op de voorraadproblemen. Dit is overigens niet de eerste keer dat een Nintendo-console slecht verkrijgbaar is: de Wii en Wii U hadden aanvankelijk ook leveringsproblemen.

Nintendo Switch nog altijd slecht verkrijgbaar

Dat de Nintendo Switch momenteel slecht verkrijgbaar is, zal voor veel mensen die de console nog willen aanschaffen geen verrassing zijn. Dit is overigens niet de eerste keer dat een nieuwe Nintendo-console aanvankelijk niet overal te koop is tijdens de releaseperiode. De redactie van The Verge heeft de kans gekregen aan de Amerikaanse Nintendo-directeur, Reggie Fils-Aimé, te vragen hoe dat nou komt. Hoe wordt nu precies bepaald hoeveel units er van een bepaalde console worden gefabriceerd en waarom zijn er dan vaak tekorten?

Fils-Aimé legt uit dat er altijd een plan wordt gemaakt en op basis van dat plan een aantal consoles worden gemaakt. Maar tijdens die productie wordt er ook nog gekeken naar recente marktontwikkelingen en dat is altijd een factor die op het laatste moment zorgt voor wijzigingen in de productie van het aantal consoles. Van de Switch werden er twee miljoen exemplaren geproduceerd voor de maand maart, maar uiteindelijk zijn er minstens 760 duizend bij gekomen — de console is namelijk 2,76 miljoen keer verkocht vorige maand.

Er werden meer consoles gemaakt, omdat Nintendo door begon te krijgen dat de markt op de spelcomputer zat te wachten. Consumenten reageerden positief op het apparaat in de media, dankzij een hands-on-evenement en wat vrijgegeven video’s. Maar dat er überhaupt een nieuwe console is, betekent niet automatisch dat er ook meer consoles worden gemaakt. Van de Nintendo 2DS werd niet verwacht dat het een gigantisch verkoopsucces zal worden, dus werden er minder gemaakt. Maar soms — soms heeft Nintendo het ook gewoon eens mis.


€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.