Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert AVR-X2400H en AVR-X1400H receivers met Heos multiroom

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2017, 11:12 CategorieReceivers

Denon breidt het assortiment av-receivers deze week opnieuw uit. Het bedrijf komt met de AVR-X1400H en AVR-X2400H, twee instapmodellen met onder meer ondersteuning voor HDR en Ultra HD, én voorzien van Heos multiroom.

Denon AVR-X2400H

De nieuwe Denon AVR-X2400H is een compleet uitgeruste av-receiver, voor zowel muziekweergave als het bekijken van films en series. Het apparaat beschikt over 7.2-kanaals versterkers, met een vermogen van 150 Watt per kanaal. Natuurlijk is er ondersteuning voor Dolby Atmos (maximaal 5.1.2) en DTS:X aanwezig, en kun je het complete systeem kalibreren middels het Audyssey MultEQ XT-calibratie- en -installatiesysteem. En dankzij de nieuwe Audyssey MultEQ Editor-app (te kopen in de Appstores) kun je de instellingen precies afstellen.

De receiver is voorzien van acht HDMI-ingangen, waaronder één op het voorpaneel. Deze bieden ondersteuning voor Full 4K Ultra HD, HDCP 2.2, HDR (High Dymanic Range), BT.2020, breed kleurengamma en 4:4:4 Pure Color subsampling passthrough. Het apparaat is ook geschikt voor Dolby Vision en HLG (Hybrid Log Gamma middels toekomstige firmware-update) en is voorzien van een geavanceerde videoprocessor om bestaande videos met lagere resolutie op te waarderen naar 4K. Dankzij de twee HDMI-uitgangen kun je een tv en een projector tegelijkertijd aansluiten.

Interessant is natuurlijk de ondersteuning voor Heos multiroom. Hierdoor kun je audio die op de receiver binnenkort streamen naar alle Heos-speakers in huis. Ook krijg je via de Heos-app toegang tot diverse streamingdiensten, waaronder Spotify en Deezer. Bovendien is de receiver voorzien van netwerkverbindingen via Ethernet en WiFi én van Bluetooth, zodat muziek direct vanaf draagbare apparaten kan worden afgespeeld. Muziek kan ook afgespeeld worden via DLNA (met een NAS bijvoorbeeld) en AirPlay. Ook worden audiobestanden met hoge resolutie, zoals FLAC, ALAC of DSD (tot maar liefst 5,6 MHz) ondersteund.

Denon AVR-X1400H

De AVR-X1400H is ontworpen om veel van dezelfde technologie en flexibiliteit voor een gunstigere prijs aan te bieden. De receiver is nog steeds voorzien van Dolby Atmos, DTS:X-compatibiliteit, 4K, Bluetooth-netwerkmuziek en HEOS draadloze multiroom. De receiver heeft een vermogen van 140 Watt per kanaal en komt met zes HDMO-ingangen, waarvan één op het frontpaneel. De AVR-X1400H bevat ook automatische kalibratie via Audyssey MultEQ XT en compatibiliteit met de nieuwe Denon Audyssey MultEQ Editor-app.

Prijs en beschikbaarheid

De AVR-X1400H en AVR-X2400H zijn medio juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 549 euro en 699 euro.

Lees ook onze Denon AVR-X2400H review.

 • Delen:

Reacties

 1. Rene
  17 mei, 2017 om 16:34

  Prachtig dat ze nieuwe AV receivers uitbrengen, maar wanneer wordt de BD-speler opgevolgd door een UHD-BD ofzo? Deze gaat inmiddels ook alweer een 5-tal jaar mee……. Geldt ook voor Marantz…
  Hopelijk binnenkort toch wel. Mijn huidige set is aan vervanging toe.

  • Frans Callebaut
   18 mei, 2017 om 14:46

   hallo rené,

   ik heb van een erkend marantz en denon dealer vernomen dat er geen 4k(uhd) spelers van deze merken komen.
   mvg,
   frans callebaut

 2. Diverene
  18 mei, 2017 om 15:44

  Begrijp ik goed dat ze de BD-spelers dan afstoten?
  Erg jammer, ik wou graag een set van één merk en niet van verschillende merken…
  Ik ga dan toch maar eens verder kijken dan Denon af Marantz. Helaas.

 3. frans
  20 mei, 2017 om 11:48

  Ik heb pioneer nu maar had altijd Marantz heb spijt van mijn pioneer nu geen update voor dts x gekregen pioneer reageert niet. Dus dit was het laatste wat ik ooit heeft gekocht van pioneer. Volgende word echt weer MARANTZ. Er zit wel atmos op maar de update naar dts x blijft maar uit. Veel beloven weinig doen en uitvoeren. Ik vindt het een slecht teken in hifi world je koopt wat en ze laten je gewoon weer er mee zitten het is geen brood qwat je koopt zo ook met tv tegenwoordig veel te snel een verandering dan weer dit dan weer dat. Fabriekanten van alle aparaten die ze maken is het alleen maar te doen dat je elk jaar maar weer wat nieuws koopt ik weet dat techniek niet stil staat maar het word een beetje te veel de mensen stompen er geheel op af.

 4. Danny
  30 juli, 2017 om 15:49

  Mooie apparatuur, wat vragen voor de mensen die meelezen en er meer verstand van hebben dan ik:
  – zijn Sonos speakers ook te koppelen aan Heos?
  – zijn deze versterkers geschikt voor het goed aandrijven van (Final) electrostaten?
  – mist de 1400 t.o.v. de 2400 slechts wat vermogen of juist veel van de foefjes en 4K HDMI poort?
  (die laatste valt op te zoeken, maar ben toch al bezig..)

  Met name de electrostaten zijn belangrijk! M’n huidige Onkyo was leuk totdat het HDMI board het begaf.. 🙁

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.