Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Deze Chinese ‘gamedienst’ hackt al jaren Xbox Live-accounts

Geschreven door
Geplaatst op23 mei 2017, 9:17 CategorieGaming

Een Chinese ‘gamedienst’ hackt al sinds 2015 accounts op Xbox Live en verkoopt de opbrengst op de open markt. Microsoft is op de hoogte en heeft al maatregelen getroffen tegen deze Chinese partij.

Chinese ‘gamedienst’ hackt profielen op Xbox Live

Sinds 2015 is er een Chinese ‘gamedienst’ actief in het hacken van Xbox Live-profielen, met als doel de informatie te verkopen. Microsoft heeft een klacht ingediend over deze praktijken bij de rechter en is dus op de hoogte. De ‘gamedienst’ heet iGSKY en biedt zichzelf aan als verkooppunt van in-game credits en zeldzame digitale objecten, voor games als FIFA, Forza Horizon 3, Grand Theft Auto V, Pokémon Go en nog veel meer. Microsoft meldt nu echter dat die credits afkomstig zijn uit andermans portemonnee.

In de klacht staat te lezen dat iGSKY bijna twee miljoen dollar van gehackte accounts en hun gekoppelde creditcards zouden hebben gestolen en doorgesluisd. De site (die op moment van schrijven niet meer te bezoeken is) wordt al sinds december in de gaten gehouden door het interne antifraudeteam van Microsoft. Het team kocht 11.000 FIFA-punten voor 60 dollar. Niet lang daarna kregen ze een mailtje dat het wachtwoord van hun acht jaar oude account was veranderd — niet lang daarna werd er een aankoop gedaan van 127 dollar.

Het is niet bekend hoe de groep toegang heeft gekregen tot de accountgegevens, want zover bekend is er momenteel geen lek bekend van Xbox Live. Het team heeft, niet lang na de aankoop, een mail gekregen met daarin alle benodigde informatie en de boodschap de punten zo snel als mogelijk te besteden. Weer kort daarna kreeg Microsoft mail van de eigenaar van het account dat dus was gehackt, met de boodschap dat hij zijn account niet meer in kon en dat er een aankoop was gedaan waar diegene niet van op de hoogte was.

Er zijn al enkele maatregelen getroffen (zoals het bevriezen van een gekoppeld PayPal-account), maar het wordt nog moeilijk om iGSKY aan banden te leggen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.